Steagul Secuiesc la mitingul pro pace organizat de Viktor Orban. Maghiari din Transilvania, transportați cu autocarul la Budapesta

Steagul Secuiesc la mitingul pro pace organizat de Viktor Orban. Maghiari din Transilvania, transportați cu autocarul la Budapesta
Sursa foto: Facebook / Orban Viktor

Mai multe steaguri secuiești au fost văzute la mitingul pro-pace organizat sâmbătă de Viktor Orban la Budapesta, potrivit unor imagini consultate de G4Media.

Protestatarii au fost mobilizați de Fidesz

În imaginile postate pe pagina de Facebook a premierului Ungariei se vad steagurile albastre cu dungă galbenă în mijloc prezente în mijlocul mulțimii de maghiari. Protestatarii au fost mobilizați de Fidesz, partidul aflat la guvernare la Budapesta.

Viktor Orban este calul troian al Rusiei în UE și NATO, unde blochează constant decizii care ar duce la sancționarea Kremlinului sau susținerea Ucrainei, conform sursei citate.

Protestatarii au scandat „Ungaria-Ungaria” şi a arborat bannere pe care scria „Dă-ne pace, Doamne”. Mulțimea a mărşăluit de la Podul cu Lanţuri din Budapesta până la Insula Margareta, unde Orban s-a adresat susţinătorilor săi.

Maghiari din Transilvania, transportați cu autocarul la Budapesta

Publicația Transtelex a scris vineri, 31 mai, cu o zi înaintea mitingului, că fostul președinte al Asociației Maghiarilor din Transilvania din Oradea, Lajos Gellért Moldován, recruta pe Facebook maghiari din Oradea care vor să se alăture marșului pentru pace de la Budapesta.

Sursa citată a precizat că ”nu este o noutate faptul că Fidesz transportă cu autobuzul maghiari din Transilvania la diverse evenimente politice. Cu toate acestea, această practică ridică o serie de întrebări. Pe de o parte, este o manipulare politică: plimbările organizate cu autobuzul atrag adesea persoane care nu se identifică neapărat cu mesajul politic al evenimentului, ci participă pentru călătoria la preț redus, dar numărul mare de participanți la eveniment servește exact scopurilor partidului politic organizator.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`