Statul care interzice Biblia în mai multe școli pentru că ar conține vulgaritate, violență și sex

Statul care interzice Biblia în mai multe școli pentru că ar conține vulgaritate, violență și sex
Sursa Foto: pvproductions/ Freepik

Biblia a fost interzisă din toate bibliotecile școlilor primare și gimnaziale din comitatul Davis, după ce un părinte s-a simțit deranjat de faptul că aceasta conține „vulgaritate și violență”, potrivit Insider.

Decizia a fost luată săptămâna trecută de un comitat însărcinat cu revizuirea cărților semnalate ca având un conținut sensibil, a declarat pentru KSL, Christopher Williams, directorul de comunicare al districtului școlar Davis.

Biblia a fost interzisă de oficialii statului american Utah

„A decis să menţină cartea în circuitul bibliotecii şcolare doar la nivelul liceului, pe baza caracterului adecvat vârstei, din cauza vulgarităţii sau a violenţei” conținute, a declarat pentru KSL, Williams.

Textul nu conține materiale sensibile, potrivit legii din Utah care să justifice scoaterea completă a Bibliei din circuitul bibliotecilor școlare.

Cartea sfântă a fost contestată inițial în decembrie 2022 de un părinte, sub anonimat, care afirmă că legea de interzicere a cărților din Utah îi oferă dreptul de a scoate Biblia din școală pentru că are un conținut „plin de sex”.

Părintele a argumentat în plângere că Biblia conţine „incest, onanism, bestialitate, prostituţie, mutilare genitală, felaţie, dildo, viol şi chiar infanticid”, potrivit The Salt Lake Tribune.

Această plângere apărut după ce grupurile conservatoare ar fi susținut legile de interzicere a cărților, despre care criticii menționează că vizează în mod nedrept cărțile cu teme LGBTQ şi autorii de culoare, potrivit sursei date.

Decizia oficialilor Utah a fost contestată oficial

Decizia luată de autoritățile locale din Utah a fost contestată de o persoană care a depus un apel, miercuri.

„Această solicitare va merge acum la un comitet de apel format din trei membri ai Consiliului de Educaţie al districtului şcolar Davis”, a declarat Williams, potrivit KSL.

„Acest comitet va face apoi o recomandare către întregul Consiliu de Educaţie, iar Consiliul va lua apoi decizia finală”, susține directorul de comunicare al districtului şcolar Davis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)