Stațiunile turistice din Turcia ramân goale: Rușii preferă de anul acesta Cipru (VIDEO)

Stațiunile turistice din Turcia ramân goale: Rușii preferă de anul acesta Cipru (VIDEO)
Foto: vesti.ru

După agravarea relațiilor diplomatice dintre Rusia și Turcia, turiștii rușiau decis să nu își mai facă vacanțele pe stațiunile turceștiși preferă în schimb să meargă în Cipru.

Experții în turism au comparat numărul celor care au vizitat Turcia în primele săptămâni de vară din acest an cu datele pe anul trecut și au observat schimbarea preferințelor în rândul rușilor. Conform informațiilor publicate de jurnaliștii de la vesti.ru, numărul turiștilor ruși care au vizitat stațiunea Antalia este în scădere cu aproape 99%. Dacă între 1-16 iunie 2015, au fost 318.000 de vizitatori ruși, în aceeași perioadă din 2016 au fost doar 3.500.

Stațiunile din Turcia părăsite de turiștii ruși

#DIRECT_ONE_1uu9t6#

După retragerea rușilor de pe piața turistică din Turcia, operatorii au încercat să salveze situația încercând să atragă vizitatori din alte zone ale Europei, dar probleme nerezolvate cu securitatea și atacurile teroriste care au avut loc în ultime luni, au făcut stațiunile turce să rămână aproape goale.

Potrivit acelorași date menționate anterior, numărul turiștilor ruși aproape s-a dublat în Cipru, în lunile ianuarie-iunie ajungând la un număr de aproximativ 172.000. Succesul stațiunilor cipriote este ajutat și de felul mai ușor de obținere a vizelor în comparație cu alte destinații turistice precum Turcia sau Egipt.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie