Statele Unite sunt în alertă din cauza unui nou bum imobiliar. „ Ăsta este prețul pe care trebuie să îl plătești dacă vrei să fii pilot”

Publicat: 04 11. 2016, 13:19
foto:bbc.com

Statele Unite sunt în alertă din cauza unui nou bum imobiliar. Peste 100 de angajați ai unui aeroport important din Los Angeles locuiesc în aproprierea piestelor de decolare.

Cât de mult te-ar ajuta să ai un pat și un duș la locul de muncă? Această dorință pe care poate am avut-o și noi la un moment dat, a devenit un stil de viata pentru angajații americani care lucrează în aviație.

Sătui de drumul lung pe care trebuiau să îl parcurgă, după orele de muncă către casă, sau forțați de prețurile foarte mari ale chiriilor din California, angajații au decis să se instaleze în aproprierea aeroportului. Autoritățile aerodromului nu au avut nimic împotriva acestui gest colectiv.

Casele pe roți

Când te aproprii de zona aeroportului care este în top 3 cele mai tranzitate din Statele Unite, e ca și cum te-ai alătura unei zone de camping cu caravane și case pe roți.

Acest gen de comunitate se întâlnește frecvent în cartierele mai sărăcăcioase din orașele americane, sau în locurile special amenajate pentru vacanțe, potrivit bbc.com.

Piloți, copiloți, asistenți de zbor, mecanici, angajați ai firmelor de curierat comercial și personal, care își desfășoară activitățile în aeroport, toți și-au luat case pe roți și s-au mutat la locul de muncă.

Avioanele care decolează și zboarăla câțiva metri deasupra caselor din proaspăta comunitate, sau zgomotul aferent nu pare să îi deranjeze, dimpotrivă, ei fiind deja obișnuiți.

Acesta este prețul pe care îl plătești în ziua de azi dacă vrei să fii pilot” a declarat pentru BBC.com , Todd un bărbat de 45 de ani care lucrează la Alaska Airlines.

Soția lui și copilul în vârstă de 7 ani locuiesc în Fresno, un oraș la 4 ore de mers cu mașina de Los Angeles.

„Vreau să fiu pilot toată viața. Asta poate fi oribil, dar trebuie să rezist pentru familia mea, și mă fascinează tot ce ține de pilotaj” a mai afirmat pilotul Todd pentru bbc.com .

Deși peisajul nu pare a fi rupt din poveste, la nici câțiva metri de pista de decolare să vezi atâtea caravane albe sau bej, nu e tocmai un exemplu de frumusețe urbană.

Todd căștigă cam 70.000 de dolari pe ani și locuiește într-o caravană din anul 1973, care a moștenit-o de la tatăl său. El măcar are o familie pe care o mai vede din când în când, dar mai sunt și persoane fără familie în acest campus.

„Industria aviației are un indice foarte mare de divorț” afirmă un bărbat ce preferă să îți țină secretă identitatea.

„Suntem mereu pe drumuri, departe de casă” nimănui nu îi place să trăiască așa, chiar dacă nu se recunoște, ăsta este adevărul.

Chiar și așa viitorul acestei comunități nu este garantat. Autoritățile care gestionează aeroportul, Los Angeles World Airports nu sunt tocmai relaxați privind la acestă formă de urbanizare cu care se confruntă. Pentru spațiul care îl ocupă angajații plătesc mai puțin de 100 de dolari pe lună și sunt conștienți că nu va fi posibilă pentru totdeauna această varianta, dar profită de ea atât cât pot.