Statele Unite confirmă primul caz de infectare cu mpox. Pacientul călătorise în Africa de Est

Statele Unite confirmă primul caz de infectare cu mpox. Pacientul călătorise în Africa de Est
14 August 2024, Paraguay, Asunción: World Health Organization (WHO) logo is displayed on a smartphone in front of visual representation of test tubes labeled 'mpox'. WHO on 14 August 'has determined that the upsurge of mpox in the Democratic Republic of the Congo (DRC) and a growing number of countries in Africa constitutes a public health emergency of international concern (PHEIC) under the International Health Regulations (2005) (IHR).' Photo: Andre M. Chang/ZUMA Press Wire/dpa

Statele Unite au confirmat primul caz de pacient infectat cu nouă tulpină din variola maimuței. Pacientul călătorise în Africa de Est și a fost tratat în California la întoarcere.

Virusul este conisderat o urgență globală

Departamentul de Sănătate Publică din California a confirmat că prima persoană infectată cu variola maimuței s-a întors din Africa de Est și a fost tratată în statul american. Pacientul a fost izolat la domiciliu, iar angajații din domeniul sănătății contactează persoanele apropiate ca măsură de siguranță. Simptomele sale se ameliorează, ceea ce duce la un risc mai scăzut de infectare a altor oameni, conform observatornews.ro.

Anunțul infectării vine la câteva zile după ce președintele ales Donald Trump l-a numit pe Robert Kennedy Jr., un anti-vaccinist declarat, șeful Departamentului Sănătății.

Ce este variola maimuței

Variola maimuței sau mpox este o boală cauzată de un virus care face parte din aceeaşi familie cu cel care provoacă variola. Această boală este endemică în unele părţi ale Africii, unde oamenii au fost infectaţi prin muşcături de rozătoare sau animale mici.

Simptomele uşoare pot include febră, frisoane şi dureri corporale. În cazurile mai grave, oamenii pot dezvolta leziuni pe faţă, mâini, piept şi organele genitale.

În 2024, oamenii de știință au anunțat apariția unei noi tulpini de mpox în Africa, unde a fost răspândită prin contactul apropiat. Aceasta a fost transmisă la scară largă în centrul și estul Africii. Conform Centrelor americane pentru controlul și prevenirea bolilor, cazurile cu noua tulpină au fost descoperite la călătorii din afara continentului, ceea ce a făcut ca răspândirea să fie limitată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
11:33 - Lavrin Covaci: Candidații de dreapta și partidele lor se atacă în permanență, or acest lucru ne arată foarte clar cât de bine s-ar înțelege dacă ar face din nou o coaliție și o guvernare de dreapta (VIDEO)
11:13 - După SUA, Franța și Marea Britanie ar fi dat și ele undă verde pentru atacuri ucrainene în profunzimea Rusiei
11:07 - Poliţiştii din penitenciare ies în stradă: „Corupția, lipsa de personal și condițiile proaste de muncă îi scot în stradă pe angajații din închisori”
10:47 - Cristian Pitulice, consultant în turism: Și vacanțele s-au scumpit, dar față de 2022-2023 s-au mai temperat scumpirile (VIDEO)
10:46 - Josep Borrell va propune Consilului Afaceri Externe suspendarea dialogului politic cu Israelul. Care este motivul
10:43 - Replici memorabile din confruntările între candidații la prezidențiale: „Voi lupta până la ultima picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine” / Cum am ajuns de la lecția de democrație dată de Ion Rațiu la a nu avea deloc dezbateri electorale (VIDEO)
10:26 - Opt români au paralizat lucrările pe 15 șantiere din Germania după ce au furat cupru în valoare de jumătate de milion de euro
10:20 - O personalitate din Rusia a murit după ce a căzut de la balcon
10:04 - Incendiu puternic într-o clădire din centrul Capitalei. Vecinii au sunat speriați la 112
09:49 - Operațiunea „ȘCOALA”: Zeci de elevi și studenți sunt anchetați pentru trafic de droguri