Starea de sănătate a Papei Francisc pare mai bună înaintea programului încărcat de Paște

Starea de sănătate a Papei Francisc pare mai bună înaintea programului încărcat de Paște
Sursa Foto: Hepta/ Abaca Press / ABACA

Papa Francisc, a cărui sănătate fragilă a fost o sursă tot mai mare de îngrijorare în ultimele săptămâni, a apărut miercuri într-o formă mai bună, înaintea unui program încărcat din Săptămâna Paștelui.

Pontiful în vârstă de 87 de ani a citit în întregime texte pregătite în prealabil pentru audiența sa săptămânală, în loc să delege un consilier să citească cele mai multe dintre ele, așa cum făcuse în ultimele patru săptămâni.

Starea de sănătate a Papei Francisc, mai bună

Francisc a făcut noi apeluri pentru pace în Ucraina și Orientul Mijlociu și a salutat public doi bărbați din audiență, unul israelian și un palestinian, care și-au pierdut ambele fiice în lung conflictul israeliano-palestinian, scrie Reuters.

El i-a descris ca fiind doi prieteni „care se iubesc unul pe altul și care au trăit aceeași răstignire”.

Presa Vaticanului i-a numit Bassam Aramin și Rami Elhanan de la Parents Circle – Families Forum (PCFF), un grup israeliano-palestinian care reunește rudele victimelor conflictului.

Fiica lui Aramin, Abir, în vârstă de 10 ani, a fost rănită mortal de un polițist de frontieră israelian în 2007, în timp ce fiica lui Elhanan, Smadar, a fost ucisă de un atacator sinucigaș palestinian în 1997, chiar înainte de a împlini 14 ani.

Papa, care este în contact telefonic zilnic cu o parohie catolică din Gaza, a scris și o scrisoare deschisă către catolicii din Orientul Mijlociu, exprimându-și simpatia pentru „suferințele și luptele voastre, în special în cursul acestor ultime luni”.

Papa Francisc, program încărcat în Săptămâna Pașteului

Suveranul Pontif suferă de mai bine de o lună de ceea ce Vaticanul a descris iniţial drept „o răceală”, apoi „bronşită” şi „gripă”, condiţii în care şi-a limitat apariţiile publice, a anulat câteva întâlniri şi a mers de mai multe ori la spital pentru analize şi examene medicale.

Preocupările despre starea sa de sănătate au fost reînnoite în urmă cu trei zile, când papa nu a mai susţinut omilia la o slujbă de Duminica Floriilor în Piaţa Sf. Petru.

Pontiful urmează să prezide duminică o serie de slujbe și ceremonii religioase care au precedat Paștele, inclusiv un ritual de spălare a picioarelor într-o închisoare pentru femei din Roma, joi.

Papa Francisc, care are și mobilitate limitată din cauza unei probleme la genunchi, a ajuns miercuri în sala de audiență Paul al VI-lea mergând cu un baston, mai degrabă decât într-un scaun cu rotile pe care îl folosește uneori.

Suveranul pontif a părut bine dispus şi li s-a adresat credincioşilor comentând pe seama vremii ploioase de la Roma, care a dus la mutarea întrunirii în interior în ultima clipă.

„Este adevărat că suntem un pic înghesuiţi aici, dar măcar nu vom fi uzi”, le-a spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)