Stare de Urgență declarată în California. O furtună puternică a făcut ravagii în mai multe zone

Stare de Urgență declarată în California. O furtună puternică a făcut ravagii în mai multe zone
Orașul californian s-a prăbușit în ultimii ani de la unul dintre cele mai bune locuri de locuit la unul măcinat de consumul de opioide, sursă foto: captură YT

Furtuni și fenomene meteo extreme au loc în California. Guvernatorul Gavin Newsom a instituit starea de urgenţă, dat fiind faptul că partea de vest a SUA e afectată de o furtună puternică, relatează AFP, conform stiripesurse.ro.

Coasta de Vest a fost lovită de o vremă extremă în urmă cu mai multe zile, iar, joi, 20 de milioane de oameni din California au fost vizaţi de o alertă de inundaţii.

Ce zone au fost lovite de furtuni puternice

Precipitaţii importante au avut loc în nordul Californiei, iar la San Francisco s-au înregiatrat cantităţi importante de apă de ploaie, potrivit Serviciului Meteorologic american (NWS).

Sudul „Golden State” şi Los Angeles au fost afectate de condițiile meteo nefavorabile. Mai multe drumuri din oraş au fost inundate, iar o porţiune a Pacific Coast Highway a fost închisă.

Coasta de Vest a Statelor Unite a fost afectată de o iarnă cu foarte multe ploi, în 2023.

Cel puțin 20 de morți din cauza furtunilor puternice

Catastrofele naturale s-au soldat cu aproximativ 20 de morţi, de asemenea, au cauzat pagube şi numeroase întreruperi ale electricităţii.

Însă, aceste precipitaţii au permis Californiei să-şi refacă rezervele de apă după mai mulţi ani de secetă intensă.

California este obişunită, istoric, cu o alternare de valuri de căldură şi ploi intense.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)