Spionajul rusesc susține că SUA „caută un înlocuitor” pentru Volodimir Zelenski. Incursiunea din Rusia a fost un „pas nebunesc”, spune SVR

Spionajul rusesc susține că SUA „caută un înlocuitor” pentru Volodimir Zelenski. Incursiunea din Rusia a fost un „pas nebunesc”, spune SVR
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / ABACA

Decizia președintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a aproba o invazie în regiunea Kursk a fost un „pas nebunesc” care amenință să aducă și mai multă escaladare, susține serviciul rusesc de informații externe (SVR), potrivit Sky News.

SVR susține că SUA „caută un înlocuitor” pentru Volodimir Zelenski

Spionajul rusesc susține că sursele sale din SUA sunt tot mai frustrate de liderul Ucrainei și că Washingtonul „caută un înlocuitor pentru el”.

Administrația Biden l-a susținut ferm pe președintele Zelenski de la începutul războiului din Ucraina și nu există semnale care să sugereze că Statele Unite caută să îl înlăture de la putere.

„Zelenski face pași nebunești care amenință să escaladeze mult dincolo de Ucraina”, a declarat serviciul de presă al spionajului rusesc pentru RIA.

Incursiune a forțelor ucrainene în Kursk, Rusia

Președintele Ucrainei a recunoscut atacul la începutul săptămânii.

„Ucraina dovedește că poate cu adevărat să restabilească justiția și să asigure presiunea necesară asupra agresorului”, a declarat președintele Volodimir Zelenski.

În replică, Rusia a instituit măsuri „antitero” în Kursk, dar și în regiunile Bryansk și Belgorod, și a promis un „răspuns dur”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`