Spania: Profesorii din Madrid au organizat a patra grevă într-o lună

Spania: Profesorii din Madrid au organizat a patra grevă într-o lună
Profesorii din Madrid sunt în grevă pentru a patra oară de la începerea acestui an şcolar. Ei protestează împotriva fondurilor alocate pentru educaţie, care au dus la reducerea numărului de posturi în educaţie...

Profesorii din Madrid sunt în grevă pentru a patra oară de la începerea acestui an şcolar. Ei protestează împotriva fondurilor alocate pentru educaţie, care au dus la reducerea numărului de posturi în educaţie şi la mărirea normei profesorilor.

Marți seară, profesorii au organizat un marş de protest, la care au participat şi elevi, nemulţumiţi de măsurile care afectează educaţia în şcolile publice.

Aproape 15.000 dintre cele 20.000 de şcoli publice din regiunea Madrid sunt închise în cea de-a doua zi de grevă a profesorilor, a patra de la începerea acestui an şcolar. Profesorii sunt nemulţumiţi de faptul că şcolile primesc mai puţini bani de la bugetul local, ceea ce înseamnă mai puţine posturi şi o normă didactică mai mare. În centrul capitalei a fost organizat şi un marş de protest.

Profesorii spun că elevii din sistemul public de învăţământ vor avea de suferit, pentru că dascălii vor avea mai puţin timp să îşi pregătească orele şi se vor organiza mai puţine meditaţii şi activităţi extraşcolare. De scăderea calităţii învăţământului public ar beneficia şcolile private, care vor atrage mai mulţi elevi.

Sindicatul profesorilor din Madrid a anunţat că va intra în grevă câte două zile la fiecare două săptămâni, până când Consiliul Local va reveni asupra deciziei de reducere a fondurilor pentru şcoli.

Profesorii din Madrid sunt în grevă generală

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`