Spania: Numărul concediilor medicale din cauza COVID a crescut cu 630% într-o singură lună

Spania: Numărul concediilor medicale din cauza COVID a crescut cu 630% într-o singură lună
Foto: Pixabay

Spania a pierdut peste trei miliarde de euro în urma concediilor medicale cauzate de pandemia de coronavirus. Într-o lună, numărul celor care și-au luat concediu medical a crescut cu 630% față de luna precedentă.

Situația concediilor medicale în Spania în contextul COVID

Companiile de asigurări de sănătate estimează că în decembrie au fost acordate 570.000 de concedii medicale cauzate de COVID, o creștere cu peste 630% față de noiembrie, când au fost înregistrate 77.340.

Cele mai multe astfel de concedii medicale au fost înregistrate în ianuarie anul trecut – 615.311, arată datele obținute de La Razon.

Până acum, Spania a pierdut peste trei miliarde de euro în urma acestor concediilor medicale.

Spania se confruntă cu valul 6 COVID

Spania se confruntă cu valul al șaselea al pandemiei, început pe 2 noiembrie.

Într-o primă fază, oamenii au fost afectați de varianta Delta, dar, pe 29 noiembrie, a fost depistat primul caz de infectare cu Omicron, tulpina mult mai transmisibilă, iar apoi aceasta a devenit dominantă și e responsabilă și acum de numărul mare de contaminări.

În acest val, Ministerul spaniol al Sănătății a raportat peste 1,76 milioane de noi cazuri COVID, circa 26% din totalul raportat de la debutul crizei sanitare.

Recent, în Spania au fost confirmate și primele cazuri de „flurona”, infectarea simultană cu gripă şi coronavirus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce e acum” / Cum s-au pregătit autoritățile
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori