Spania cere reguli comune în UE pentru deschiderea frontierelor şi restabilirea liberei circulaţii în spaţiul Schengen

Spania cere reguli comune în UE pentru deschiderea frontierelor şi restabilirea liberei circulaţii în spaţiul Schengen
foto: Hepta.ro / DPA Images

Ministrul de Externe al Spaniei a solicitat ca statele membrie ale Uniunii Europene să fie de acord cu o abordare comună pentru deschiderea frontierelor, restabilirea libertății de călătorie în spațiul Schengen și să definească în ce țări din afara acesteia ar trebui considerată sigură călătoria.

Arancha González Laya a declarat la radio Cadena SER că reluarea călătoriilor transfrontaliere ar trebui să fie decisă colectiv, chiar dacă țările din UE elimină blocajele la date diferite, scrie abcnews.com.

„Trebuie să începem să colaborăm cu partenerii noștri europeni pentru a relua libertatea de mișcare pe teritoriile europene”, a declarat marți González Laya, adăugând că ar dori să vadă o definiție europeană a țărilor care trebuie considerate sigure.

Ministrul a spus că Spania este dornică să-i întâmpine pe turiști străini, să relanseze o industrie care reprezintă 12% din PIB-ul țării, dar că intenționează să o facă în condiții de siguranță pentru sănătate.

Când ar putea turiștii străini să viziteze spania

Această solicitare are loc în contextul în care Ministrul spaniol al turismului a declarat luni dimineață că străinii pot rezerva deja vacanțe în Spania începând cu luna iulie, întrucât cele două săptămâni de carantină pentru cetățenii străini vor fi suspendate până atunci.

Spania – una dintre cele mai afectate națiuni din lume de pandemia de COVID-19 – are o economie care depinde în mare măsură de turism. În timp ce ușurează treptat măsurile stricte de blocare a economiei, guvernul de la Madrid a păstrat încă o carantină pentru turiștii străini pentru a încerca să prevină un al doilea val de infecții.

Spania atrage 80 de milioane de vizitatori pe an, turismul reprezentând peste 12% din PIB şi o pondere şi mai mare în cazul forţei de muncă, astfel încât sezonul de vară este esenţial pentru a atenuarea recesiunii.

Spania este una dintre cele mai lovite țări din lume de pandemia cu coronavirus. Numărul deceselor a ajuns la 26.834, iar numărul total al cazurilor de infectare este de 235.400.

Bilanțul pandemiei de COVID-19 la nivel mondial

Aproape 5,6 milioane de persoane din toată lumea au fost confirmate cu boala infecțioasăCOVID-19. Bilanțul deceselor înregistrate în rândul pacienților depistați cu infecție cucoronaviruseste de circa 348.000, în timp ce numărul vindecărilor a trecut de 2,3 milioane. Astfel, potrivit datelor centralizate marți dimineață deWorldometer, mai există 2,8 milioane de cazuri active la nivel global.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`