Spania: 40 de grade în aprilie. Statul iberic, lovit de un val de căldură excepţional

Spania: 40 de grade în aprilie. Statul iberic, lovit de un val de căldură excepţional
Foto: Pixabay

Spaniolii se vor confrunta zilele acestea cu temperaturi „excepţional de ridicate pentru această perioadă” din cauza unei mase de aer cald şi uscat venită dinspre Africa. Valorile termice vor fi chiar și de 39 de grade. Temperaturile vor scădea abia spre sfârșitul săptămânii, informează AFP, citată de News.ro.

Temperaturi aproape de 40 de grade în Spania, în aprilie

O masă de aer cald şi uscat venită dinspre Africa și soarele foarte puternic vor provoca temperaturi „specifice verii şi excepţional de ridicate pentru această perioadă” în Spania, a avertizat AEMET, agenţia de meteorologie a țării.
Țara se va încălzi treptat dinspre sud, urmând ca valorile să scadă abia la sfârşitul săptămânii datorită „intrării unei mase de aer mai rece şi umed” dinspre vest.

Până atunci, însă, se vor înregistra 34 de grade la Madrid, 36 la Zaragoza și 39 la Sevilla. Este un val de căldură „excepţional” pentru luna aprilie, a transmis AEMET.

Situația e cu atât mai îngrijorătoare cu cât Spania se confruntă deja cu o secetă excepţională ce ameninţă culturile. De altfel, luna martie 2023 a fost în statul iberic a doua cea mai caldă lună martie din acest secol şi a doua cea mai secetoasă, arată datele agenției de meteorologie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`