Soția lui Igor Dodon ar fi fost citată la Procuratură pentru a fi pusă sub învinuire: „Există lucruri care nu se iartă”

Soția lui Igor Dodon ar fi fost citată la Procuratură pentru a fi pusă sub învinuire: „Există lucruri care nu se iartă”
Foto: Hepta/Sputnik / Evgeny Odinokov.

Galina Dodon, soția fostului președinte al Republicii Moldova, ar fi fost citată la Procuratură pentru a fi pusă sub învinuire. Anunțul a fost făcut de socialistul Igor Dodon, care se află în prezent în arest la domiciliu, relatează tv8.

Igor Dodon, atac dur la adresa Maiei Sandu

„Procurorii i-au înmânat citație soției mele și o invită la procuratură să o pună sub învinuire, după ce au oprit-o în trafic, pe drum, când mergea cu copiii la lecția de şah (probabil este filată non-stop).

Este un caz fără precedent pentru Republica Moldova, când dorința de răfuială asupra oponentului politic o împinge pe Maia Sandu, președinte actual al țării, să-mi atace soția, copiii, mama, rudele apropiate”, scrie Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

„Repet şi mă adresez din nou către Maia Sandu și procurorii săi – eliberați-vă de ura voastră și de complexele voastre în raport cu mine personal, dar lăsați-mi soția, copiii şi familia în pace. Există lucruri care nu se iartă. Şi neapărat va veni timpul când veți răspunde dur pentru aceste fărădelegi”, mai adaugă ex-președintele Republicii Moldova.

La rândul său, procurorul Petru Iarmaliuc a declarat că nu cunoaște informații despre această citație.

„Nu cunosc, nu citesc postările cetățeanului în cauză. Sincer nu cunosc și nu pot să vă ofer informații. Voi lua legătura cu ofițerii de investigații și după voi reveni cu un comentariu”, a precizat procurorul Petru Iarmaliuc pentru tv8.

Igor Dodon se consideră victima „regimului” Sandu

Fostul șef de stat este bănuit de acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, pentru care riscă cel puțin trei ani de închisoare, de trădare de patrie, care se pedepsește cu cel puțin 12 ani de detenție și de îmbogățire ilicită, pentru care ar putea face alți până la 7 ani de pușcărie.

„În ultimii ani au fost multe atacuri și am trecut prin diferite campanii de calomniere și de acuzații nefondate. Totuși, niciodată nu s-a procedat într-un mod atât de vădit denigrator ca azi, când anchetatorii au organizat scurgeri selective ale unor imagini sau pur și simplu au manipulat abil cu diferite date, cu scopul de a crea anumite reacții negative la public.

Îmi pare rău că s-a procedat în așa mod. Până și în politică trebuie să existe omenie și e grav dacă această omenie a fost sacrificată de dragul unor răfuieli personale cu un lider al opoziției”, a declarat Igor Dodon, după ce a fost reținut de ofițerii CNA.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`