Șofer de taxi arestat după ce a intrat cu mașina într-un stol de porumbei și l-a ucis pe unul dintre ei. „Drumurile sunt pentru oameni”, le-a spus polițiștilor

Șofer de taxi arestat după ce a intrat cu mașina într-un stol de porumbei și l-a ucis pe unul dintre ei. „Drumurile sunt pentru oameni”, le-a spus polițiștilor
Image by Rajesh Balouria from Pixabay

Un șofer de taxi din Japonia, în vârstă de 50 de ani, a fost arestat pentru că ar fi intrat intenționat cu mașina într-un stol de porumbei, luna trecută, la Tokyo, și l-a omorât pe unul dintre ei, potrivit The Guardian.

Polițiștii au declarat pentru AFP că suspectul „și-a folosit mașina pentru a ucide un porumbel obișnuit” și a fost arestat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcare a legilor privind protecția faunei sălbatice.

Șoferul de taxi le-ar fi spus polițiștilor că „ține de porumbei să evite mașinile”

Presa locală susține că bărbatul le-a spus polițiștilor că a intrat cu mașina în stol deoarece „drumurile sunt pentru oameni” și „ține de porumbei să evite mașinile”.

În Japonia, porumbeii din mediul urban pot fi uciși doar dacă provoacă daune și doar cu aprobarea autorităților locale.

Se crede că șoferul a demarat de la semafor și a intrat în păsări cu o viteză de 60 de km/h, conform presei nipone.

Poliția a fost sesizată cu privire la incident de către un trecător alertat de zgomotul motorului de mașină.

Porumbelul a fost examinat post-mortem de un veterinar și s-a ajuns la concluzia că a murit din cauza unui șoc traumatic.

Având în vedere că taximetristul este șofer profesionist, polițiștii au considerat că faptele sale au fost „foarte rău intenționate”, un aspect care i-a făcut să dispună arestarea individului.

Simpatia pentru porumbeii din Tokyo contrastează cu atitudinea față de ciori, care au fost vizate de plângeri din cauza dezordinii pe care o provoacă pe străzile capitalei nipoane pe fondul apetitului pentru gunoiul lăsat în stradă de restaurante.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`