Slovacia e „în pragul unui război civil” din cauza tensiunilor politice, susține ministrul de Interne după tentativa de asasinare a lui Robert Fico

Slovacia e „în pragul unui război civil” din cauza tensiunilor politice, susține ministrul de Interne după tentativa de asasinare a lui Robert Fico
Sursa foto: captura foto Reteaua X/@nexta_tv

Ministrul de Interne al Slovaciei, Matus Sutaj Estok, a declarat că țara sa este în pragul războiului civil din cauza tensiunilor politice. El a declarat încetarea răspândirii comentariilor de ură pe rețelele de socializare.

În timpul unei conferințe de presă în fața Spitalului Banská Bystrica, ministrul apărării din Slovacia a declarat că medicii „luptă pentru viața” prim-ministrului Robert Fico, potrivit Euronews.

Liderul slovac a fost operat și în prezent se află într-o stare „extraordinar de gravă”, potrivit lui Kaliňák.

Ministrul a mai spus că atacul asupra lui Fico a fost motivat politic, sporind și mai mult tensiunile în peisajul politic deja divizat al Slovaciei.

Un suspect este în arest, iar o investigație inițială a găsit „o motivație politică clară” în spatele tentativei de asasinat, a declarat ministrul de Interne Matúš Šutaj-Eštok, în timp ce informa reporterii alături de ministrul apărării.

Estok a avertizat că țara se află „la marginea unui război civil” din cauza tensiunii politice. „Astfel de comentarii pline de ură se fac astăzi pe rețelele de socializare, așa că vă rog, să oprim acest lucru imediat”, a spus el.

Starea prim-ministrului Slovaciei, Robert Fico, „nu mai pune viața în pericol”, afirmă vicepremierul

Raportând de la Banská Bystrica, corespondentul Euronews Gábor Tanács a descris șocul națiunii în urma atacului asupra premierului, menționând că acest eveniment a subliniat diviziunea politică profundă predominantă în perioada campaniei.

„Partidul lui Robert Fico, SMER, a fost întotdeauna acuzat de dezmembrarea democraţiei. El şi partidul său au acuzat opoziţia că trădează interesele ţării prin alinierea prea strânsă la Occident”, a adăugat Tanács.

Președintele în exercițiu Zuzana Čaputová a cerut, de asemenea, încetarea retoricii pline de ură din țară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`