Sirian arestat după atacul terorist din Germania. Autoritățile au percheziționat căminul de refugiați de care aparține și sunt în alertă

Sirian arestat după atacul terorist din Germania. Autoritățile au percheziționat căminul de refugiați de care aparține și sunt în alertă
Cel puțin trei persoane ucise într-un atac la Solingen, în Germania, pe 23 august 2024. Sursa foto: Hepta.ro / DPA Images / Gianni Gattus

Poliția germană l-a arestat pe un sirian în vârstă de 26 de ani după atacul din Solingen, au anunțat autoritățile, duminică, potrivit Politico.

După o operațiune de căutare extinsă, suspectul s-a predat și și-a recunoscut crima, spun polițiștii și procurorii din Dusseldorf.

„Implicarea acestei persoane este în prezent sub investigații intense”, au declarat oficialii germani.

Atac terorist soldat cu trei decese la Solingen

Atacul de vineri de la Solingen, în care au murit trei persoane și au fost ucise alte opt, a fost revendicat de gruparea Statul Islamic, care l-a descris drept o „răzbunare pentru musulmanii din Palestinia și de peste tot”.

Este neclar cât de apropiată era legătura dintre atacator și organizația teroristă, care l-a descris drept un „soldat al Statului Islamic” care vâna creștini.

Herbert Reul, ministrul de interne al landului Renania de Nord-Westfalia, a refuzat să spună ce părere au autoritățile germane despre declarația Statului Islamic.

Sirianul arestat este afiliat unui cămin de refugiați

Oficialul a precizat că ancheta este în desfășurare și că oamenii legii au găsit probe care îl leagă pe sirian de atac.

„Însuși bărbatul pe care l-am căutat întreaga zi a fost luat în custodie”, a declarat Reul pentru televiziunea publică ARD.

Suspectul este afiliat unui cămin de refugiați din Solingen, iar anchetatorii au efectuat percheziții acolo.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`