Siria: Cel puţin 100 de persoane au fost ucise în regiunea Hama. Guvernul neagă orice implicare

Siria: Cel puţin 100 de persoane au fost ucise în regiunea Hama. Guvernul neagă orice implicare

Cel puţin o sută de persoane, inclusiv femei şi copii, au fost ucişi în regiunea Hama din centrul Siriei de către forţele fidele regimului Bashar al Assad.

Masacrul a avut loc într-un sat, acolo unde familii întregi au fost omorâte cu brutalitate iar cel puţin 12 trupuri au fost găsite complet carbonizate.

Opoziţia siriană, prin intermediul liderului Consiliului Naţional Sirian, a lansat un apel către observatorii internaţionali, cărora le cer să se deplaseze în zonele afectate.

Acest episod vine la scurt timp de la uciderea a cel puţin 130 de persoane, printre care şi câteva zeci de copii, la Hula, pe 25 mai.

Activiştii Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului au spus că cel puţin 38 de victime erau bărbaţi, iar restul, femei şi copii. Aceştia au postat pe internet mai multe filmări, realizate la scurt timp după atac, iar imaginile sunt şocante. Cel puţin 12 trupuri au fost arse iar cele mai multe dintre persoane au fost ucise cu lovituri de cuţit iar apoi împuşcate, după ce satul a fost bombardat timp de o oră.

În ciuda adoptării unui acord pentru încetarea focului pe 12 aprilie, la propunerea emisarului ONU şi al Ligii Arabe, Kofi Annan, rebelii fideli regimului de la Damasc continuă să bombardeze oraşele siriene şi să îi ucidă pe cei care doresc înlăturarea de la putere a preşedintelui Assad. În cele 15 luni de confruntări între cele două tabere, se estimează că cel puţin 15.000 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Guvernul sirian a negat implicarea în masacrul de la Hama.

„Ceea ce o anumită parte din presă a prezentat despre ceea ce s-a întâmplat la al-Kubeir, din regiunea Hama, este complet fals”, a menţionat Guvernul sirian într-un comunicat citat de Herald Sun.

„Un grup terorist a comis o crimă îngrozitoare în regiunea Hama, nouă persoane fiind ucise. Reportajele presei pot contribui la vărsarea de sânge a sirienilor.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)