Simulările de război arată că SUA și-ar epuiza muniția „în 3 până la 4 săptămâni” în cazul unui război cu China sau cu Rusia, avertizează o comisie a Congresului

Simulările de război arată că SUA și-ar epuiza muniția „în 3 până la 4 săptămâni” în cazul unui război cu China sau cu Rusia, avertizează o comisie a Congresului
Congresul american sursă foto: captură YT

Un nou raport oficial a avertizat că munițiile americane ar putea rezista doar câteva săptămâni într-un război cu China. Unele arme importante, cum ar fi rachetele antinavă, ar putea rezista doar câteva zile, a avertizat raportul de 114 pagini, citat de Business Insider.

Stocurile de muniție lipsesc

Publicat de o comisie desemnată de Congres, raportul a avertizat despre deficiențe la nivel general.
Raportul de 114 pagini, publicat luni de o comisie bipartizană numită de Congres, a avertizat urgent că SUA nu sunt pregătite pentru un conflict susținut cu China sau Rusia, cu atât mai puțin ambele în același timp.

Multe dintre evaluările sale s-au bazat pe materiale raportate anterior. Cu toate acestea, revizuirea se concentrează pe o serie de descoperiri recente și zeci de mărturii ale oficialilor într-o recomandare oficială pentru SUA de a crește cheltuielile pentru apărare și de a-și eficientiza forțele.

Stocurile de muniție lipsesc în mod special, a spus comisia formată din opt persoane, care include un general de armată în retragere, o fostă congresmană a Partidului Democrat și un fost ambasador al SUA.

Ei au citat un raport din 2022 realizat de doi analiști ai Centrului pentru Securitate Națională Americană, care spunea că SUA nu au suficiente arme pentru a „reține și învinge o invazie inițială” din partea unor puteri precum China.

Comisarii au adăugat că acest deficit se menține chiar și după ce SUA au intensificat recent producția de arme pentru a le furniza Ucrainei.

Comisarii au spus că stocurile aliaților SUA sunt, de asemenea, o preocupare. Ca exemplu, au citat un raport din 2022 de la Institutul Regal al Serviciilor Unite despre războiul din Ucraina.

Raportul spunea: „În apogeul luptei din Donbas, Rusia folosea mai multă muniție în două zile decât avea în stoc întreaga armată britanică”.

Industria de apărare „foarte inadecvată” chiar și pe timp de pace

Comisia americană a avertizat că producția de apărare în ansamblu este într-o stare proastă, spunând că industria nu are capacitatea de a satisface nevoile naționale nici măcar în timp de pace.

„Producția industrială din SUA este extrem de inadecvată pentru a furniza echipamentele, tehnologia și munițiile necesare astăzi, cu atât mai puțin având în vedere cerințele conflictului dintre marile puteri”, a spus raportul lor.

În general, ei au avertizat asupra unui spectru de deficiențe în SUA, inclusiv necesitatea unor stimulente mai bune în carieră pentru recrutarea personalului militar, un proces de cercetare și dezvoltare și un Departament de Apărare lent, birocratic.

Revizuirea a subliniat că publicul american este „în mare măsură inconștient” de amenințările la adresa țării lor și a aliaților săi, spunând că majoritatea americanilor nu înțeleg cum va afecta războiul major fiecare aspect al vieții lor – de la resursele de apă și energie până la serviciile de internet.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie