Simona-Mirela Miculescu, aleasă președintă a UNESCO. A fost votată în unanimitate de cele 194 de state membre, în cadrul unui eveniment cu ritmuri de jazz românesc (VIDEO)

Ambasadoarea României la UNESCO, Simona-Mirela Miculescu, a fost aleasă președintă a celei de-a 42-a Conferințe Generale a UNESCO, forul suprem de conducere al acestei organizații specializate a ONU.

Simona-Mirela Miculescu, aleasă președintă a UNESCO pentru o perioadă de doi ani

Simona-Mirela Miculescu a fost votată în unanimitate de cele 194 de state membre și va deține funcția pentru o perioadă de doi ani, în paralel cu poziția de Delegat Permanent al României pe lângă UNESCO.

„Vin în fața dumneavoastră cu o viziune. O viziune pentru acțiune. Un îndemn să respectăm fundamentul Constituției UNESCO conform căruia pacea trebuie să se întemeieze, dacă nu va eșua, pe solidaritatea intelectuală și morală a omenirii. Să depășim granițele. Să sfidăm diviziunile. Ne aflăm în pragul unor mutații profunde. Responsabilitatea este a fiecăruia dintre noi – atât a statelor membre, cât și a Secretariatului – de a le ghida în direcția cea mai bună”, a subliniat ambasadoarea Miculescu.

Atmosfera de la evenimentul din Marea Sală UNESCO a fost întregită de un concert cu ritmuri de jazz românesc.

Conferința Generală, forul suprem de conducere al UNESCO, se întrunește o dată la doi ani.

Cea de-a 42-a sesiune a Conferinței Generale a UNESCO se desfășoară între 7 și 22 la noiembrie, la sediul central al organizației de la Paris. În acest context se vor lua decizii incluisv în ceea ce privește programul și bugetul pentru 2024-2025.

Simona-Mirela Miculescu a devenit Delegat Permanent al României pe lângă UNESCO la începutul anului 2021, după ce și-a încheiat mandatul de reprezentant al secretarului general al Națiunilor Unite și director al Oficiului Națiunilor Unite de la Belgrad, deținut din 2015.

În perioada 2008-2015 a fost reprezentant permanent al României la ONU.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`