Și-a recunoscut vinovăția la trei ani după ce i-a trimis președintelui Donald Trump un pachet cu otravă. Sentința este înfricoșătoare

Și-a recunoscut vinovăția la trei ani după ce i-a trimis președintelui Donald Trump un pachet cu otravă. Sentința este înfricoșătoare
Sursa Foto: Hepta - Zuma Press / Mykhaylo Palinchak

O canadiancă și-a recunoscut vinovăția la trei ani după ce i-a trimis lui Donald Trump un pachet care conținea otravă; nu se știe ce s-ar fi putut întâmpla dacă plicul nu ar fi fost interceptat și verificat, în septembrie 2020, înainte de a fi livrat la Casa Albă.

FBI a găsit amprentele lui Pascale Ferrier, în vârstă de 55 de ani, pe scrisoare, care l-a îndemnat pe Trump să renunțe la cursa prezidențială, relatează BBC.

Suspectul este o femeie care avea asupra sa o armă de foc în momentul arestării.

Substanța folosită, ricina, este cea mai toxică substanţă din regnul vegetal: de 6.000 ori mai puternică decât cianura. Este mortală în caz de ingerare, inhalare sau injectare şi nu are antidot; în funcție de doză, poate provoca moartea în decurs de 36 până la 72 ore.

Ferrier urmează să fie condamnată, în aprilie, la cel puțin 22 de ani de închisoare

Nu există loc pentru violența politică în țara noastră și nicio scuză pentru a amenința funcționarii publici sau pentru a pune în pericol funcționarii publici”, a declarat avocatul american de la Washington, Matthew Graves.

Canadianca are dublă cetățenie franceză și canadiană, și a fost arestată când trecea granița în Buffalo, New York, în septembrie 2020.

Ulterior a recunoscut că a făcut ricina, otrava, din deșeurile rămase de la procesarea boabelor de ricin – la casa ei din Quebec.

Femeia a pus toxina într-un pachet care conținea o scrisoare pe care i-a trimis-o fostului președinte, la Casa Albă: „Am găsit un nou nume pentru tine: ‘Clovn urât și tiran’ ”, a scris ea în scrisoarea către Trump, conform anchetatorilor.

Nu este singura tentativă asupra unor oficiali americani

Canadiaca a trimis prin poștă scrisori similare către opt oficiali din Texas, simultan.

Ferrier a pledat vinovată și pentru alte acuzații penale: în 2019, Ferrier a fost reținută pentru aproximativ zece săptămâni pentru că a purtat ilegal o armă și a condus fără permis valabil.

Nu este nici singura care a încercat o asemenea crimă: în 2014, un bărbat din Mississippi a fost condamnat la 25 de ani de închisoare după ce a trimis scrisori cu ricină președintelui Barack Obama și altor oficiali.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`