Sfârșitul unei ere? Președintele Trump va face un apel la ÎNCETAREA RĂZBOAIELOR pe care SUA le poartă peste mări

Sfârșitul unei ere? Președintele Trump va face un apel la ÎNCETAREA RĂZBOAIELOR pe care SUA le poartă peste mări

Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii, se va adresa națiunii, marți, în discursul tradițional al liderilor americani despre Starea Uniunii, și va face un apel la încetarea războiaelor pe care țara le poartă peste mări, notează militarytimes.com.

Cuvântarea este, așadar, planificată pentru marți seară și va cuprinde o secțiune importantă despre zona de securitate națională, potrivit informațiilor dezvăluite de un oficial important din Administrația Trump. Detaliile sunt încă dezbătute în interiorul echipei prezidențiale, dar în linii mari s-ar părea că discursul va viza retrageri de trupe și schimbări de politici diplomatice.

„Am moștenit o adevărată dezordine în dosarele Siria și Afganistan (…) aceste războiae trebuie să se încheie. Este momentul ca militarii noștri să revină acasă, după ani întregi, și să începem să ne cheltuim banii cu înțelepciune. Anumitor oameni trebuie să le vină mintea la cap!”, a scris Donald Trump, pe Twitter, vineri.

Declarația vine în contextul în care, joi, Senatul american adoptase anumite prevederi legislative, prin care-l criticau pe președinte pentru politica sa externă, în special în ceea ce privește retragerea militarilor americani din Siria și Afganistan, susținând că elemente ostile sunt încă prezente în ambele zone, precum și că acestea reprezintă un adevărat risc la securitatea națională americană.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`