Seul: Nord-coreenii caută în străinătate medicamente de slăbit pentru Kim Jong Un, după ce acesta iar s-a îngrăşat

Seul: Nord-coreenii caută în străinătate medicamente de slăbit pentru Kim Jong Un, după ce acesta iar s-a îngrăşat
Foto: Hepta - DPA Images

Serviciul Naţional de Informaţii (NIS), principala agenţie de spionaj din Coreea de Sud, susține că anturajul liderului nord-coreean Kim Jong Un caută în străinătate medicamente care să-l ajute pe acesta să slăbească, după ce s-a îngrăşat din nou.

Kim Jong Un are risc de boli grave

Declarațiile reprezentanților NIS au fost făcute la o audiere în faţa unei comisii a parlamentului, în spatele ușilor închise, dar unele dintre informații au fost făcute publice de unii dintre aleșii care au participat la ședință.

Astfel, potrivit informațiilor NIS citate de SkyNews, asistenţii lui Kim Jong Un încearcă să obţină din străinătate medicamente noi care să-l ajute pe acesta să slăbească.

Liderul nord-coreean are 40 de ani și suferă de probleme de sănătate cauzate de obezitate, inclusiv hipertensiune arterială şi diabet. De asemenea, are istoric în familie – tatăl și bunicul său au murit din cauza unor probleme cardiace.

La o înălţime de aproximativ 170 cm, Kim Jong Un avea 140 de kilograme până să slăbească, în 2021. Numai că imagini recente din mass-media de stat arată că acesta a luat iar în greutate.

De ce s-ar fi îngrășat iar Kim Jong Un

Potrivit NIS, greutatea lui Kim a revenit la circa 140 kg, ceea ce înseamnă că acesta se află într-un grup de risc ridicat pentru anumite boli, a declarat Lee Seong Kweun, unul dintre politicienii sud-coreeni care au participat la ședința respectivă.

Park Sunwon, un alt politician care a asistat la discuții, a susținut că NIS crede că liderul nord-coreean s-a îngrășat iar din cauza consumului de alcool, a fumatului şi a stresului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`