Serviciul Secret dezminte că ar fi respins cererea de alocare a unor mijloace suplimentare pentru securitatea lui Donald Trump

Serviciul Secret dezminte că ar fi respins cererea de alocare a unor mijloace suplimentare pentru securitatea lui Donald Trump
July 13, 2024, Butler, Pennsylvania, USA: DONALD TRUMP, 78, has very close call, as former President is bloodied, yet okay, in a multiple round assassination attempt. American Republican politician was speaking to a large crowd, was immediately rushed off stage after gunfire, in the middle of his campaign rally, on a sunny blue skied Saturday afternoon. Bullet pierced Trump's right ear. A rally attendee was killed in. A defiant Trump, shouted ''Fight! Fight! Fight!'' with a bloody face as he left the stage, surrounded by the Secret Service agents, pumped his fist high in the air. Trump's stated on social media that he is ''fine''. (Credit Image: © Hu Yousong/Xinhua via ZUMA Press)

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Secret, Anthony Guglielmi, a respins afirmațiile potrivit cărora securitatea suplimentară la mitingul lui Trump a fost cerută și respinsă.

„Există o afirmație neadevărată că un membru al echipei fostului președinte a cerut resurse suplimentare de securitate și că acestea au fost respinse”, a postat el pe X, potrivit NBC News.

„Acest lucru este absolut fals. De fapt, am adăugat resurse de protecție, tehnologie și capabilități ca parte a ritmului de călătorie crescut al campaniei.”

Membrii republicani ai Congresului dau vina pe președintele Joe Biden, pe democrați și pe mass-media pentru tentativa de asasinat, susținând că împușcătura a fost rezultatul retoricii incendiare împotriva lui Trump și al eforturilor de a-l întemnița.

Senatorul JD Vance, printre potențialele alegeri pentru candidatul lui Trump la alegerile din 2024, a declarat: „Premisa centrală a campaniei Biden este că… Trump este un fascist autoritar.” El a spus că această retorică „a dus direct la tentativa de asasinare a președintelui Trump. .”

Republicanul Mike Collins a postat că „Joe Biden a trimis ordinele”, chiar dacă motivul împușcării nu a fost încă identificat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)