Serviciile de securitate ruse anunță că au confiscat „icoane cu explozibili livrate din Ucraina” via România

Serviciile de securitate ruse anunță că au confiscat „icoane cu explozibili livrate din Ucraina” via România

Centrul de relatii publice (PSC) al FSB al Federatiei Ruse sustine ca a descoperit o mare cantitate de explozibil ascunsă în icoane, provenita de pe teritoriul Ucrainei în Rusia, prin România.

Potrivit FSB, citat de cotidianul Rossiskaia Gazeta, incarcatura a urmat o ruta sinuoasa, de pe teritoriul Ucrainei spre Romania, apoi spre Ungaria, Slovacia, Polonia, Lituania, Letonia si apoi spre Federatia Rusa.

Potrivit serviciului de informatii, agentii inamici ar fi ascuns in icoane un explozibil plastic deosebit de puternic, numit hexogen.

Potrivit sefului departamentului centrului de expertiza criminalistica (ECC) al Ministerului rus de Interne pentru regiunea Pskov, Dmitri Belotserkovski, masa explozibilului confiscat ar fi fost suficienta pentru a arunca in aer o cladire rezidentiala cu cinci etaje.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
10:21 - Secretul cel mai bine păstrat al Europei: Oraș de poveste cu ape turcoaz și prețuri mici. Cât costă cazarea
10:09 - Daniel Buda: Noi, cei de la PNL, știm că PSD lucrează împreună cu AUR, dorind să îl ducă pe Simion în turul 2 astfel încât Ciolacu să devină o alternativă frecventabilă (VIDEO)
10:05 - Vladimir Putin a ajuns în Mongolia, în prima sa vizită într-un stat membru al Curții Penale Internaționale, fără griji, afirmă Peskov
09:47 - Ministrul Digitalizării: Încercăm să recuperăm în 3 ani decalajul de 15 ani pe care îl are România față de celelalte state membre dezvoltate. Clod-ul guvernamental, coloana vertebrală a transformării digitale (VIDEO)
09:42 - Cele mai mici salarii din țară sunt în Hunedoara, Teleorman și Vrancea. Discrepanță uriașă între Capitală și restul țării
09:33 - Luna septembrie pe litoral. Cum va fi vremea la mare după weekendul cu furtuni și ploi record
09:18 - Roxana Mînzatu, despre interviul cu președinta Comisiei Europene: A fost o discuție cordială. I-am vorbit zeci de minute despre politica de coeziune, despre viața mea profesională și despre pasiunea mea (VIDEO)
08:58 - Prețul energiei electrice spot vândute în România a spart pragul de 1.000 de euro/MWh pentru prima dată în istorie
08:56 - Plafonul de pensie pentru care se acordă medicamente compensate cu 90% se ridică din septembrie. Anunțul făcut de CNAS
08:41 - Un autobuz școlar a intrat în mulțime în fața unei școli din China. Au murit cel puțin 11 persoane