Serghei Lavrov: Conflictul din Ucraina nu se va încheia până când Occidentul nu renunță la planurile sale de a învinge Moscova

Serghei Lavrov: Conflictul din Ucraina nu se va încheia până când Occidentul nu renunță la planurile sale de a învinge Moscova
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Confruntarea armată din Ucraina va continua până când Occidentul va renunța la planurile de a domina și învinge Moscova, a declarat ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, într-un interviu publicat miercuri de un ziar indonezian, potrivit Reuters.

Ce a spus Serghei Lavrov despre Occident și conflictul din Ucraina

Scopul „Occidentului colectiv condus de SUA” este acela de a-și consolida hegemonia globală, a declarat oficialul rus pentru ziarul Kompas. El va participa în această săptămână la Summitul Asiei de Est și la Forumul Regional ASEAN de la Jakarta, la fel ca secretarul de stat al SUA, Antony Blinken.

„De ce nu se încheie confruntarea armată din Ucraina? Răspunsul este foarte simplu – va continua până când Occidentul va renunța la planurile sale de a-și păstra dominația și își va depăși dorința obsesivă de a-i provoca Rusiei o înfrângere strategică prin intermediul marionetelor sale de la Kiev”, a mai declarat Serghei Lavrov, conform transcriptului transmis de Ministerul rus al afacerilor externe.

„Pentru moment, nu există niciun semnal de schimbare a acestei poziții”, susține șeful diplomației ruse.

Totodată, Serghei Lavrov a acuzat Ucraina că ignoră planul de pace pe care l-a propus Indonesia și că, în schimb, promovează propriile „pachete de ultimatumuri”.

Ucraina a respins planul indonezian, o formulă în mai multe puncte care cuprindea și un apel la formarea unei zone demilitarizate, și și-a reafirmat dorința de retragere a trupelor ruse.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`