Serghei Lavrov compară SUA cu regimul lui Hitler, în cadrul unui discurs dominat de informații false ale propagandei rusești/ Atac fără precedent al șefului diplomației de la Kremlin (VIDEO)
Serghei Lavrov repetă propaganda rusească conform căreia guvernul ucrainean este un regim neo-nazist și spune că bandele jefuiesc orașe, inclusiv în Mariupol. Afirmațiile nu sunt susținute de nicio informație venită din teren.
Lavrov mai spune că ucrainenii „încearcă acum să folosească civilii ca scuturi umane”.
El se referă în mod repetat la Hollywood și spune că oamenii nu ar trebui să „se uite doar la acest film de la Hollywood” scris de mass-media occidentală „unde există un rău suprem”.
Ministrul rus de externe mai spune că NATO încearcă să întărească securitatea Occidentului în detrimentul Rusiei.
El compară SUA cu Napoleon și Hitler, spunând că „pe vremuri, Napoleon și Hitler aveau scopul de a subjuga Europa – acum americanii o fac”.
El spune că anularea proiectului Nordstream 2 „arată locul” UE, sugerând că SUA s-au aflat în spatele deciziei.
Știre în actualizare…
Discurs al lui Lavrov, boicotat de zeci de diplomați ONU
Zeci de diplomați din Uniunea Europeană (UE), Statele Unite și Marea Britanie au ieșit marți din sala de dezbatere a ONU, în momentul discursului ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov.
Lavrov s-a adresat de la distanță Consiliului pentru Drepturile Omului al ONU, după ce și-a anulat prezența mai devreme din cauza că statele UE i-ar fi blocat calea de zbor.
Diplomații se ridică și părăsesc camera când începe să fie difuzat mesajul video preînregistrat al lui Serghei Lavrov, în semn de protest față de invazia Ucrainei de către Moscova.
Afară, ei s-au adunat în fața unui steag ucrainean și au izbucnit în aplauze.
Auplauzele acestora au putut fi auzite în camera unde continua discursul lui Lavrov, doar câțiva ambasadori din țări precum Yemen, Siria, Venezuela și Tunisia rămânând să-l audă.
Este oficial: Rusia, investigată pentru crime de război
O anchetă privind posibilele crime de război din Ucraina a fost lansată, după ce Rusia a fost acuzată că a bombardat civili.
Procurorul-șef al Curții Penale Internaționale (CPI) a declarat că sunt strânse dovezi privind presupusele crime de război, crime împotriva umanității și genocid.
Vestea a venit după ce 39 de națiuni au cerut deschiderea unei anchete.
Mai multe orașe, inclusiv capitala Kiev, Harkiv și Herson, au fost bombardate puternic în ultimele zile. Serviciul de urgență al Ucrainei a transmis că peste 2.000 de civili au fost uciși de la începutul invaziei ruse de joia trecută, deși cifra nu a fost verificată independent.