Serghei Lavrov compară acțiunile SUA în Ucraina cu cele ale lui Adolf Hitler și Napoleon Bonaparte: „Cu aceeași sarcină – soluția finală a chestiunii ruse”

Serghei Lavrov compară acțiunile SUA în Ucraina cu cele ale lui Adolf Hitler și Napoleon Bonaparte: „Cu aceeași sarcină – soluția finală a chestiunii ruse”
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Sputnik

Ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, a comparat recentele acțiuni ale SUA în ceea ce privește Ucraina cu cele întreprinse de Adolf Hitler și Napoleon Bonaparte, transmite Sky News.

Serghei Lavrov compară SUA cu Adolf Hitler și Napoleon Bonaparte

Vorbind într-o conferință anuală de presă, miercuri, la Moscova, șeful diplomației ruse a acuzat Washingtonul că ar fi subjugat Europa pentru a dezlănțui un război împotriva Moscovei. Serghei Lavrov susține că dictatorul nazist și împăratul francez au folosit aceeași tactică împotriva Rusiei.

„SUA, prin Ucraina ca intermediară, poartă un război împotriva țării noastre cu aceeași sarcină: soluția finală a chestiunii ruse”, a declarat oficialul rus, în dialogul cu reporterii.

În cadrul aceleiași conferințe, Serghei Lavrov a spus că Moscova nu a văzut propuneri serioase pentru o pace în Ucraina și că propriile viziuni ale președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în legătură cu acest subiect sunt inacceptabile.

Totodată, ministrul rus al afacerilor externe a susținut că Rusia este pregătită să discute despre conflict cu țările occidentale și să răspundă la orice propunere serioasă, dar că orice fel de discuții trebuie să aibă în vedere preocupările de securitate mai largi ale Rusiei.

Nu în ultimul rând, Serghei Lavrov a cerut NATO să își îndepărteze „infrastructura militară” din Ucraina și din alte țări aflate în apropierea frontierelor ruse.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`