Senatul SUA consideră că legea forțează rețelele online Twitter și Facebook să raporteze activități teroriste

Senatul SUA consideră că legea forțează rețelele online Twitter și Facebook să raporteze activități teroriste
Foto: activenews.ro

Senatul Statelor Unite ale Americii consideră că legea forțează rețele de socializare Twitter și Facebook să raporteze activitățile teroriste, informează The Verge.

Proiectul de lege a fost anulat anterior în urma unor obiecții că ar putea duce la crearea unui „Birou de Investigații Facebook”.

Raportarea online a actelor teroriste ar obliga firmele precum Twitter și Facebook să precizeze de aplicarea legii în cazul în care “devin conștienți de activități teroriste” în rețelele lor.

Senatorul Dianne Feinstein, vicepreședinte al Comitetului de Informații al Senatului a introdus proiectul de lege împreună cu președintele comisiei Richard Burr.

„Suntem într-o nouă eră în care grupurile teroriste, cum ar fi ISIS, folosesc social media pentru a reinventa modul în care acestea recrutează și complotează atacuri”, a declarat Feinstein.

„Aceste informații pot fi cheia pentru identificarea și oprirea recrutării teroriste sau unui atact terorist, dar este nevoie de ajutor din partea companiilor de tehnologie.

Acest proiect de lege nu impune societăților să ia măsuri suplimentare pentru a descoperi activități teroriste, ci doar le cere să raporteze astfel de activități de aplicare a legii atunci când au venit peste ea”, a mai spus Feinstein.

Această legislație a fost propusă inițial la începutul acestui an, dar susținătorii săi au fost retrași atunci când senatorul Ron Wyden a plasat o reținere procedurală asupra proiectului din care face parte.

Biroul Wyden a criticat proiectul de lege ca fiind “vag definit”, acesta declarând că “aceste companii de media sociale nu sunt calificate pentru a judeca care posture se ridică la “activități teroriste” și nu ar trebui să fie obligate împotriva voinței lor să creeze Biroul Facebook de Investigații.

Nu există nicio îndoială că evenimentele din San Bernardino au stârnit noi dezbateri cu privire la rolul tehnologiei în a ajuta indentificarea terorismului.

Unele rapoarte au spus că Malik a declarat credință către ISIS doar printr-o postare de pe Facebook după ce au început atacurile și s-a folosit un cont fals. Postarea a fost ștearsă în aceeși zi.

 

 

 

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei