Senatorii au respectat liniile de partid la primul vot din procesul lui Trump. Republicanii au respins propunerile democraților de a cita documente și martori

Senatorii au respectat liniile de partid la primul vot din procesul lui Trump. Republicanii au respins propunerile democraților de a cita documente și martori
Sursă foto: Facebook / Donald Trump

Senatul SUA, care este controlat de republicani, a blocat încercările democraților de a cita un martor și de a aduce documente în procesul pentru demiterea lui Trump, un semn timpuriu că judecata va decurge într-o direcție favorabilă președintelui SUA, relatează Reuters.

Al treilea proces de destituire a unui președinte american din istorie a început marți, iar avocatul lui Trump a descris evenimentul drept un efort fără bază de a răsturna rezultatul alegerilor din 2016, în timp ce un congresmen democrat din prima linie a afirmat că dovezile fărădelegilor comise de liderul de la Casa Albă sunt „copleșitoare”.

Donald Trump, care a fost inculpat luna trecută de o Cameră a Reprezentanților controlată de democrați, este acuzat că a presat autoritățile din Ucraina pentru a deschide o anchetă împotriva fostului vicepreședinte democrat Joe Biden, rivalul său politic.

Președintele, acuzat formal de abuz de putere și obstrucționarea Congresului, neagă orice fel de nereguli și a denunțat procesul de destituire drept o încercare partizană de a-l scoate de pe traseul către realegerea sa în fruntea politicii americane.

În fine, senatorii au votat pe linii de partid, 53-47, pentru a bloca patru moțiuni diferite propuse de liderul democrat Chuck Schumar, care dorea să aducă în proces documente și înregistrări de la Casa Albă, Departamentul de Stat, Pentagon, dar și din alte instituții.

Mai mult decât atât, senatorii au blocat și tentativa democraților de a-l cita în proces pe Mick Mulvaney, șeful cancelariei prezidențiale.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`