Șeful spionajului german avertizează: „Rusia va ataca NATO cel târziu până la sfârșitul acestui deceniu”

Șeful spionajului german avertizează: „Rusia va ataca NATO cel târziu până la sfârșitul acestui deceniu”
Sistem de rachete Patriot. Foto simbol: Hepta.ro / DPA Images / Christophe Gateau

Președintele Serviciului Federal de Informații din Germania, Bruno Kahl (62 de ani), avertizează asupra unei amenințări militare directe din partea Rusiei – și foarte curând. „Forțele armate ruse ar trebui să fie în măsură să efectueze un atac asupra NATO cel târziu până la sfârșitul acestui deceniu”, a declarat, luni, șeful serviciului german de informații externe, în cadrul unei audieri a Comisiei parlamentare de control, potrivit Bild.

„Kremlinul vede Republica Federală Germania ca pe un inamic”, a adăugat șeful BND, subliniind că Germania este al doilea cel mai mare susținător al Ucrainei.

„Suntem într-un conflict direct cu Rusia”, a continuat Kahl. Președintele rus Vladimir Putin (72 de ani) nu este preocupat doar de Ucraina, ci „în realitate de crearea unei noi ordini mondiale”. Serviciile secrete ruse au acționat din ce în ce mai mult cu toate posibilitățile lor „și fără niciun scrupul”.

Președintele Oficiului Federal pentru Protecția Constituției (BfV), Thomas Haldenwang, a avertizat și el despre creșterea activităților rusești în Germania. „Observăm acțiuni agresive ale serviciilor de informații ruse”, a spus Haldenwang astăzi. Spionajul și sabotajul rusesc în Germania în special sunt în creștere, „atât calitativ, cât și cantitativ”. Activitățile Moscovei au atins cote fără precedent.

Președintele Oficiului Federal pentru Serviciul Militar de Contrainformații (BAMAD), Martina Rosenberg, a subliniat că numărul de încercări de spionaj asupra așa-numitei infrastructuri critice a fost „îngrijorător” de mare și necesită o vigilență sporită.

„Accentul este pus pe Bundeswehr. Fie pentru a clarifica livrările de arme germane în Ucraina, proiecte de formare sau proiecte de armament, fie pentru a transmite un sentiment de nesiguranță prin acte de sabotaj”, a spus ea.

Toți cei trei șefi ai serviciilor secrete au avertizat populația împotriva naivității. Președintele rus Vladimir Putin a declarat de mult Germania un inamic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:14 - Un autobuz a evitat la limită impactul cu un bloc. 6 persoane au fost rănite în urma accidentului
23:45 - Patru oameni aflați într-o mașină Tesla au murit în Franța după ce vehiculul a ars ca o torță
23:44 - Un bărbat din Capitală a fost grav rănit în urma unui scandal. Totul a pornit de la un loc de parcare
23:03 - Bijuterii și obiecte sacre, furate din biserici de către o călugăriță. Care este valoarea totală a bunurilor
22:52 - Nicușor Dan, despre scandalul privind planșeul de la Piața Unirii: „De doi ani Primaria Sectorului 4 spune că vrea să facă planșeul și nu e în stare să aibă un proiect să vină cu avizele”
22:28 - „Boala vampirului”, presupusa afecțiune de care suferea Vlad Țepeș. Dezvăluirile uluitoare ale unei tinere care se confruntă cu aceeași boală rară
22:05 - Emil Dumitru (PNL), după scandalul privind planșeul Unirii: Am ajuns într-o situație penibilă. Cred că trebuie să clarificăm foarte bine, pe viitor, în legislația națională, care sunt competențele Primăriei Generale și primăriilor de sector
21:57 - Nicolae Ciucă: „M-am opus Cortinei Roșii de Fier care amenință să cadă după decizia CCR, mă opun și gardurilor puse cu forța”
21:45 - Radu Miruță, despre scandalul lucrărilor la planșeul din Piața Unirii: „Niște instituții naționale nu pot să stabilească cadastrul pe suprafața cărei primării este” (VIDEO)
21:37 - Marcel Ciolacu intervine în scandalul privind planșeul Unirii: Într-o democrație consolidată, dreptatea nu se face cu buldozerul, ci prin instituțiile statului. Aici nu este vorba de cine strigă mai tare