Șeful Hezbollah susține că „americanii sunt cei care împiedică sfârșitul războiului din Gaza”

Șeful Hezbollah susține că „americanii sunt cei care împiedică sfârșitul războiului din Gaza”
Imagine din Fâșia Gaza. Sursa foto: Hepta - Abaca Press / Mohamed Zaanoun

Șeful Hezbollah, Hassan Nasrallah, susține că SUA împiedică încheierea războiului din Fâșia Gaza prin sprijinul guvernamental pe care îl acordă Statului Israel, transmite The Guardian.

Șeful Hezbollah, declarații despre războiul din Gaza

Liderul Hezbollah a susținut un discurs în care s-a adresat și armatei israeliene, spunând: „Cu voia lui Dumnezeu, nu veți putea să vă atingeți obiectivele războiului”.

„Americanii sunt care împiedică sfârșitul războiului din Gaza”, a adăugat Hassan Nasrallah.

El a reluat și scandarea care contestă existența Statului Israel: „De la râu până la mare, pământul Palestinei este pentru palestinieni și doar pentru palestinieni”.

Scandarea „de la râu până la mare” este intepretată de mulți ca fiind antisemită și antisionistă întrucât sugerează o distrugere a Statului Israel, însă alții susțin că este doar o pledoarie pentru eliberarea poporului palestinian și stabilirea unui stat al Palestinei universal recunoscut.

Despre războiul din Gaza a vorbit miercuri și directorul Mossad, David Barnea, care spune că toți cei implicați în masacrul comis de Hamas pe 7 octombrie în Israel „și-au semnat propria condamnare la moarte”.

„Fiecare mamă arabă să știe că, dacă fiul ei a luat parte la masacru, acesta și-a semnat propria condamnare la moarte”, a declarat șeful spionajului israelian, citat de The Times of Israel.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori