Șeful grupului de luptă NATO în România: „Când armata rusă vede militari francezi şi români antrenându-se împreună este un mesaj puternic peste graniță”

Șeful grupului de luptă NATO în România: „Când armata rusă vede militari francezi şi români antrenându-se împreună este un mesaj puternic peste graniță”
Șeful grupului de luptă NATO în România: „Când armata rusă vede militari francezi şi români antrenându-se împreună este un mesaj puternic peste graniță”. Sursa Foto: colaj Facebook / Ministerul Apărării Naționale

Şeful grupului de luptă NATO în România a clarificat stadiul operațiunilor desfășurate de grupul tactic de militari francezi şi americani care se antrenează alături de militarii români în România.

Şeful grupului de luptă NATO în România, mesaj de forţă pentru Rusia

Colonelul Vincent Minguet a fost întrebat dacă grupul tactic NATO din România este operațional, iar acesta a precizat că: „Nu există o operațiune în desfășurare. Cum am spus ne antrenăm în fiecare zi cu forţele române, americane şi poate într-o zi şi cu alte forţe, aici în România.

Aşadar, nu sunt operaţiuni de război, dar toate aceste antrenamente sunt un mesaj pe care îl transmitem armatei ruse.

Când armata rusă vede militari francezi şi români antrenându-se împreună este un mesaj puternic peste graniță”, a transmis colonelul Vincent Minguet, comandant grupul tactic NATO din România.

De asemeea, șeful grupului de luptă NATO în România a fost întrebat și cât timp vor sta trupele franceze în România.

„Eu doar repet ce au anunţat guvernul şi preşedintele: 4-5 ani. Nu ştim ce va fi mâine. Da, avem un plan pe termen lung  şi facem planuri la care lucrăm în continuare”, a mai declarat colonelul Vincent Minguet, comandant grupul tactic NATO din România pentru Antena 3.

Grupul de luptă al NATO din România va fi poziționat la Cincu, în centrul țării

Colonelul Vincent Minguet, comandantul grupului tactic al prezenţei avansate al NATO din România, a declarat marţi că grupul de luptă aliat din ţara noastră este deja activ la Constanţa, urmând ca în iunie centrul de greutate să fie mutat la Cincu, potrivit G4media.ro.

Localitatea Cincu se află în centrul țării, în județul Brașov, la distanțe aproximativ egale de orașe importante precum Sibiu, Brașov, Târgu Mureș Sfântu Gheorghe ori Miercurea Ciuc.

„Suntem activi în prezent. Începem să creştem capacitatea. Mare parte a batalionului este în Constanţa, la Kogălniceanu, ne vom muta la Cincu, vom păstra trupe şi la Kogălniceanu, dar aş spune că centrul de greutate va fi la Cincu. Vom face asta în iunie”, a spus colonelul Vincent Minguet, într-o conferinţă la ambasada Franţei în România.

El a precizat că Cincu a fost ales deoarece este în centrul ţării, dar şi pentru că există spaţiu, deoarece componenţa batalionului va fi de aproximativ 1.000 de militari.

„Cincu este un centru naţional de antrenament. Pentru noi Cincu este cel mai bun loc pentru exerciţii”, a afirmat colonelul Vincent Minguet

El a subliniat că securitatea nu este o problemă care să preocupe România.

„Securitatea nu este o problemă pentru România, dar ne uităm peste graniţă, misiunea este să apărăm şi să descurajăm. Ne antrenăm împreună cu România, în acest moment avem o companie la Cincu, oameni în Predeal, lângă Braşov, un pluton în Miercurea Ciuc, vom merge la Smârdan, să ne antrenam cu trupele americane şi române, în Craiova, în toată România au loc antrenamente cu trupele române. Pasul următor este crearea unui batalion permanent, mai puternic, cu mai multe arme grele, pentru a preveni orice agresiuni sau orice destabilizare în România. Cred ca vom fi aici pentru o perioadă de 4-5 ani”, a afirmat colonelul Vincent Minguet.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)