Șefa FMI susține că guvernele europene ar putea „regreta” dacă îi sprijină pe fermierii care protestează

Șefa FMI susține că guvernele europene ar putea „regreta” dacă îi sprijină pe fermierii care protestează
Sursa foto: Hepta.ro / Abaca Press / Jumeau Alexis/ABACA

Guvernele europene ar trebui să reziste în fața apelurilor de a aloca un sprijin financiar mai mare pentru fermierii care protestează pe continent, sau, în caz contrar, vor regreta, a declarat directoarea Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva, joi, potrivit France24.

Ce a spus șefa FMI despre sprijinirea fermierilor care protestează

Fermieri din diverse țări ale Europei organizează proteste de săptămâni întregi, în încercarea de a obține concesii din partea liderilor europeni înaintea alegerilor care urmează.

„Îi vedeți pe fermieri protestând. La nivel uman înțeleg că se confruntă cu mai multe greutăți și nu este ușoară să facă munca pe care o fac”, a declarat Kristalina Georgieva, joi, la Washington, într-un briefing de presă.

„Însă dacă acel sentiment continuă și împinge guvernele într-un colț în care se găsesc în imposibilitatea de a face ceea ce este necesar pentru forța economiilor, atunci ar putea exista zile de regrete”, susține șefa FMI.

Mii de fermieri au protestat joi la Bruxellles, în contextul întrevederii dintre președintele Franței, Emmanuel Macron, și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu privire la „viitorul agriculturii europene”.

După summit, Macron le-a spus reporterilor că Franța încearcă să convingă UE „să impună reguli mai stricte” pentru importurile de cereale și păsări de curte, inclusiv pentru cele din Ucraina.

Kristalina Georgieva a vorbit și despre nivelul datoriilor guvernamentale

Georgieva a vorbit despre proteste în cadrul unui briefing amplu cu reporterii, în care a abordat nivelul datoriilor guvernamentale, politica monetară a SUA și negocierile purtate de FMI cu Argentina, Egipt și Pakistan.

„Discutam cu o serie de factori de decizie, în special pe zona ministrului de finanțe, și aceștia recunosc importanța consolidării fiscale. Însă ei recunosc și cât este de dificil să dai înapoi cu sprijinul”, a adăugat directoarea FMI.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`