Sediul MAE, iluminat în culorile drapelului ucrainean. Bogdan Aurescu: România rămâne într-o solidaritate deplină cu Ucraina și poporul său (GALERIE FOTO)

Foto: Facebook @ Ministerul Afacerilor Externe

România rămâne într-o solidaritate deplină cu Ucraina și cu poporul ucrainean, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, joi seară, când sediul MAE a fost iluminat în albastru și galben, culorile drapelului ucrainean.

România, pe deplin solidară cu Ucraina și poporul său. Sediul MAE, iluminat joi seară în culorile drapelului ucrainean

„România rămâne într-o solidaritate deplină cu Ucraina și poporul său. Sediul MAE este învăluit în drapelul Ucrainei, în timp ce eforturile noastre diplomatice nu contenesc în a condamna încălcarea flagrantă a dreptului internațional și în a ne coordona permanent cu aliații și partenerii pentru un răspuns ferm”, a scris Bogdan Aurescu pe Twitter, într-o postare în care l-a eticheta și pe omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba.

România a condamnat categoric agresiunea militară ilegală și nejustificată a Federației Ruse asupra Ucrainei, țară a cărei suveranitate și integritate teritorială este sprijinită ferm de administrația de la București.

Alte instituții din UE au ales să facă gesturi similare pentru a-și exprima solidaritatea față de Ucraina și poporul său. A fost și cazul Comisiei Europene, al cărei sediu de la Bruxelles a fost de asemenea colorat joi seară în culorile drapelului ucrainean.

De altfel, liderii europeni s-au reunit chiar joi seară la Bruxelles pentru a discuta despre agresiunea armată pe care a pus-o în operă Federația Rusă, dar și despre modalități concrete de sprijin pentru Ucraina și pentru poporul ucrainean.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`