Secretul din condimente: Consumul de cartofi cu ketchup îmbunătățește viața sexuală și combate cancerul la prostată

Secretul din condimente: Consumul de cartofi cu ketchup îmbunătățește viața sexuală și combate cancerul la prostată
Cum ar fi un prânz fără murături, cartofii prăjiți fără ketchup, sau friptura fără muștar? Condimentele sunt parte din majoritatea meselor noastre, însă lucru pe care puțini îl știu este că ele conțin...

Cum ar fi un prânz fără murături, cartofii prăjiți fără ketchup, sau friptura fără muștar? Condimentele sunt parte din majoritatea meselor noastre, însă lucru pe care puțini îl știu este că ele conțin un pachet de substanțe nutritive, benefice pentru corpul omenesc.

Ar putea părea surprinzător, însă consumul ocazional de ketchup cu cartofi prăjiţi sau alte preparate are efecte benefice asupra vieţii amoroase şi, în general, asupra sănătăţii, scrie Daily Mail.

Roşiile conţin licopen, un antioxidant asociat cu un risc redus de cancer la prostată. Substanţa contribuie la funcţionarea generală a glandei cu rol important în activitatea sexuală. Sucul de roşii procesat este mai bun decât cel proaspăt fiindcă presupune o concentraţie mai mare de licopen.

Institutul de Nutriţie din Jena, Germania, sugerează că mai mult de 15 miligrame de licopen pe zi ar putea reduce riscul bolilor cardiovasculare. O porţie normală de ketchup asigură 3 miligrame. Grăsimea ajută şi mai mult absorbţia acestor antioxidanţi, aşadar consumul ocazional de cartofii prăjiţi cu ketchup este bine venit.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`