Secretul cel mai bine păstrat al Europei: Oraș de poveste cu ape turcoaz și prețuri mici. Cât costă cazarea

Secretul cel mai bine păstrat al Europei: Oraș de poveste cu ape turcoaz și prețuri mici. Cât costă cazarea
Sursa foto: Pixabay

Dacă vreți să petreceți concediul într-un loc din Europa deloc aglomerat, cu peisaje uimitoare și o mulțime de activități de făcut trebuie să știți că există un oraș minunat în Bosnia și Herțegovina.

Oraș de poveste cu ape turcoaz și prețuri mici

Mai exact, este vorba de Mostar, secretul cel mai bine păstrat al Europei, acest oraș de basm din Bosnia-Herțegovina găzduiește o concentrație surprinzător de mare de repere istorice și, cu vremea sa blândă, râul limpede și prețurile ieftine , este doar evadarea perfectă de toamnă, scrie Travel off path.

Orașul găzduiește unul dintre cele mai emblematice poduri din Europa. Spre deosebire de alte puncte turistice europene, Mostar este în mare parte ignorat de vizitatorii care vizitează pentru prima dată Europa, chiar dacă este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, care găzduiește diverse comunități și bogatul patrimoniu medieval și otoman.

De la Podul Mostar reconstruit, o replică exactă a traversării din secolul al XVI-lea care a fost bombardată în timpul războiului, până la Moscheea Koski Mehmed-Pasha din apropiere, locurile turistice de aici rareori se simt aglomerate.

Cât costă cazarea în orașul Mostar

În general, Mostar este una dintre cele mai accesibile destinații din Europa în această toamnă: conform Budget Your Trip, turiștii cheltuiesc în medie 27 USD pe mese pe zi, datorită prețurilor de consum mai ieftine și a abundenței de produse de casă.

Când vine vorba de cazare, prețul mediu pe noapte este de 75 USD; în același timp, un sejur de peste noapte la un hotel de patru stele vă va reduce cu 51 USD la mijlocul lunii octombrie, ajungând până la 13 USD pentru un dormitor comun la un hostel.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”
20:31 - Ce măsuri a luat Guvernul până acum în sprijinul comunităților afectate de inundații. Explicațiile lui Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării (VIDEO)
20:19 - A început „mica recalculare”. Marius Budăi a anunțat ce adeverinţe se iau în calcul. Ce detaliu important mai trebuie să știe pensionarii
20:07 - De unde a luat naștere expresia „ai carte, ai parte”? Foarte puțini români o folosesc în mod corect