Secretele unei case care a rezistat incendiilor din Los Angeles. Cât costă o astfel de locuință

Secretele unei case care a rezistat incendiilor din Los Angeles. Cât costă o astfel de locuință
sursă foto: Hepta

Los Angelesul este în continuare sub amenințarea incendiilor, amplificate de vântul puternic. Cel puțin 24 de persoane au încetat din viață în urma incendiilor și alți 90.000 de locuitori au fost nevoiți să își părăsească casele pentru a fugi din calea flăcărilor.

În acest context, locuitorii Californiei află cu stupoare că departamentul de pompieri din metropolă era grav subfinanțat de ani de zile. În același timp, casele care au reușit să rămână în picioare și nu au fost afectate de flăcări devin subiectul unor întrebări ale căror răspunsuri vor sta la baza reconstrucției cartierelor devastate. Chiar dacă clădirile din jurul lor s-au transformat în ruine, unele locuințe au rămas pur și simplu intacte.

Un conac cu 18 dormitoare, evaluat la 125 de milioane de dolari, se numără printre cele 12 mii de clădiri făcute scrum săptămâna trecută în Los Angeles. Proprietatea era faimoasă după ce a apărut în sezonul patru al serialului Succesiunea, ca reşedinţă a fraţilor Roy, relatează Știrile ProTv.

Pentru puținele case care au rezistat dezastrelor produse de incendii se caută acum explicații. Norocul a jucat cu siguranţă un rol, dar nu explică totul. În unele cazuri, proprietarii şi-au riscat vieţile stând până în ultima clipă să stropească locuinţa şi curtea cu apa. Alteori e vorba de strategii de construcţie care s-au dovedit mai mult decât eficiente.

Ce elemente au protejat casa de incendii

Spre deosebire de locuinţele din jur, curtea unei case care nu a fost devastată nu are aproape deloc vegetaţie și, de asemenea, lipsește cu desăvârșire mobilierul de grădină. În schimb, are un gard scund de beton, care nu a permis extinderea focului din vecini. Alţi factori, deși mai subtili, s-au demonstrat a fi foarte eficienți în a împiedica flăcările să cuprindă clădirea. Printre aceștia se numără lipsa streașinilor în care ar putea ateriza scântei, ferestrele din sticlă securizată, iar acoperişul din metal tratat pentru a fi rezistent la foc.

Cine este omul care a proiectat casa „invulnerabilă la foc”

Arhitectul care a lucrat la construcția acestei case, Gary Hendron, concepe case modulare din materiale non-organice, rezistente la incendii şi inundaţii.

„Atât zidurile cât și acoperișul sunt făcute din același material, un beton foarte dens non-inflamabil și impermeabil. Asta o face complet invulnerabilă la foc”, a explicat Gary Hendron, arhitectul uneia dintre casele care a rezistat incendiilor.

Însă această siguranță costă, astfel că pentru o astfel de casă cu 2 dormitoare, trebuie achitată o sumă care pleacă de la 400.000 de dolari.

Infracțiuniile se țin lanț în Los Angelesul sub imperiul incendiilor

În timp ce o parte dintre supraviețuitori își amintesc cu groază cum au fugit din calea flăcărilor, poliţiştii şi garda naţională sunt în alertă pentru a opri hoții care au luat cu asalt zonele devastate. Printre obiectele furate care au fost găsite asupra unuia dintre tâlhari se numără și un trofeu Emmy.

Iar furturile nu sunt singurele infracțiuni care amenință în aceste momente dificile Los Angelesul. Şi mai grav este că 3 indivizi au fost surprinşi în timp ce încercau să pornească noi incendii.

Pe de altă parte, oamenii s-au grăbit să demonteze o știre falsă care făcea ocolul internetului, după ce s-a zvonit că faimosul semn cu Hollywood ar fi căzut pradă flăcărilor.

Departamentul de pompieri din Los Angeles, subfinanțat de ani întregi

Localnicii au fost nevoiți să descopere faptului că pompierii din Los Angeles erau drastic subfinantati, ceea ce a stârnit un adevărat val de furie.

Într-un clasament al celor mai mari 10 oraşe americane, Los Angelesul este pe locul al noulea în privinţa numărului de pompieri şi mecanici care întreţin echipamentele.

Asta în condiţiile în care, în ultimii ani, în California, au crescut dramatic frecvenţă şi gravitatea incendiilor de vegetaţie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:23 - Ceață pe mai multe drumuri din țară. Vizibilitatea este scăzută și pe autostrăzi. Ce recomandă polițiștii
23:59 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Noul an chinezesc, un an cu impulsivități, posibil proteste, rebeliuni. Să încercăm să fim toleranți și răbdători (VIDEO)
23:41 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Particularitățile noului an chinezesc – Schimbări, conflicte ascunse, o însingurare ce trebuie combătută (VIDEO)
23:12 - Radu Cristescu, reacție dură după furtul tezaurului dacic: Raluca Turcan să dea cu subsemnatul la Parchet
22:46 - Kelemen Hunor: Mi-a trimis un prieten din SUA, de Crăciun, o scrisoare. Mi-a venit scrisoarea săptămâna trecută. Asta e poșta românească (VIDEO)
22:02 - Kelemen Hunor, după ce Georgescu a pretins că primește rapoarte din serviciile secrete: „Suntem într-un rahat cât casa și nimeni nu reacționează” (VIDEO)
21:55 - Kelemen Hunor: Călin Georgescu e omul vechiului sistem. Există o rețea a fostei Securități care trăiește în diferite structuri în societatea românească (VIDEO)
21:26 - Directorul muzeului olandez din care au fost furate piesele dacice deplânge „o zi neagră”: „Suntem profund șocați”
20:59 - Pe cine vede Simion vinovat pentru furtul tezaurului dacic: Olanda critică România pentru lipsa siguranței la granițe, dar ea însăși nu e în stare să protejeze exponate de o valoare inestimabilă
20:38 - Cristian Tudor Popescu: „S-a aflat cine a furat coiful! N-ai să crezi!”