Secretarul general NATO: Alianța va crește ajutorul acordat Turciei

Secretarul general NATO: Alianța va crește ajutorul acordat Turciei
Foto: img2.cdm.me

NATO va spori ajutorul pe care îl acordă Turciei, a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al alianței, potrivit AFP, citată de Agerpres.

„Lucrăm la măsuri suplimentare pentru a asigura securitatea Turciei”, a susținut Stoltenberg în cadrul reuniunii ministeriale a Miniștrilor de Externe din statele membre NATO.

Acesta a amintit că NATO a decis acum câțiva ani să acorde un ajutor suplimentar Turciei, care este membră NATO și care este vecină cu Siria și Irakul.

El a precizat că măsura de sporire a ajutorului acordat Ankarei nu are nicio legătură cu incidentul de săptămâna trecută, în urma căruia un bombaridier rus a fost doborât de către armata turcă.

„În ultimii ani am crescut capacitățile de apărare aeriană a Turciei”, a explicat Stoltenberg.

Pe lângă sistemele Patriot, americanii au desfășurat și avioane de luptă la baza de la Incirlik. La rândul lor, britanicii au anunțat că vor desfășura și ei aparate de zbor în Turcia. Germanii și danezii au trimis și ei nave militare în estul Mării Mediterane. NATO are în prezent circa 12 nave militare în Mediterană.

„Toate acestea sunt măsuri pertinente având în vedere situația din regine, marcată de o creștere a extremismului violent”, a argumentat secretarul general NATO.

„Vom discuta despre modalitatea în care putem continua să susținem Turcia și să furnizăm diferite tipuri de măsuri de siguranță. Mă aștept ca ceilalți aliați să-și asume suficiente angajamente, mă aștept la noi decizii în săptămânile care vor urma”, a susținut Stoltenberg.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`