Școlile din Ucraina, afectate după invazia Rusiei. Elevii au participat la lecții militare de protecție și prim ajutor, iar în Harkov unitățile de învățământ s-au închis

Școlile din Ucraina, afectate după invazia Rusiei. Elevii au participat la lecții militare de protecție și prim ajutor, iar în Harkov unitățile de învățământ s-au închis
Foto: Hepta.ro - Zuma Press / Aleksandr Gusev

Școlile din Ucraina se numără printre cele mai afectate instituții după invazia Rusiei. În unele regiuni, în ultimele zile, elevii au luat lecții de protecție militară și prim ajutor, iar în Harkov, al doilea mare oraș al țării unitățile de învățământ au fost închise, până la clarificarea situației.

În ultima perioadă, unitățile de învățământ din Ucraina s-ar fi implicat activ în pregătirea elevilor pentru situații critice, lecții de prim ajutor și protecție militară.

Școlile din Karkov, închise din cauza invaziei ruse

Harkov, al doilea cel mai mare oraș din Ucraina, cu o populație de 1,4 milioane de locuitori, este unul dintre orașele în care școlile s-au închis, după invazia rusă de joi dimineața. Primarul le-a transmis părinților să își țină copiii în case până la clarificarea situației. Totodată, el a anunțat că școlile, liceele și grădinițele nu vor funcționa, până la clarificarea situației tensionate din țară.

„În același timp, transportul public funcționează ca de obicei. Vă voi ține la curent cu ceea ce se întâmplă și acțiunile autorităților orașului pe parcursul zilei”, a anunțat primarul, potrivit CNN. 

Stațiile de metrou din Kiev s-au transformat în buncăre

Locuitorii Kievului au început să improvizeze buncăre în stațiile de metrou, formând grupuri și transportând provizii. Se pare că circulația trenurilor nu a fost încă afectată.

De dimineață, s-au format lungi șiruri de mașini care părăsesc capitala Ucrainei. Oamenii sunt în stare de alertă și au fost treziți de explozii, potrivit CNN, preluat de G4Media.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`