Schimb dur de replici între oficialii Ankara și cei de la Viena: "Austria e capitala rasismului radical" / "Turcia să-și măsoare cuvintele"

Schimb dur de replici între oficialii Ankara și cei de la Viena: "Austria e capitala rasismului radical" / "Turcia să-și măsoare cuvintele"
Foto: aydinlikdaily.com

Austria este capitala rasismului radical, a declarat Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, după ce cancelarul austriac a sugerat că negocierile privind admiterea Turciei în Uniunea Europeană ar trebui încheiate.

"Cancelarul Austriei ar trebui, în primul rând, să se uite în propria ţară. Rasismul este o tendinţă care intră în contradicţie cu valorile drepturilor omului, iar, în prezent, Austria este capitala rasismului radical", a acuzat Cavusoglu într-o intervenție pentru postul TGRT Haber, potrivit Reuters.

Reacția vine după ce cancelarul Austriei, Christian Kern, a susținut că negocierile pentru admiterea Turciei în blocul comunitar ar trebui să înceteze pentru că principiile democratice sunt tot mai puțin respectate în această țară.

După această luare de poziție extrem de tranșantă, Ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, a venit și el cu un răspuns:

”Respingem ferm criticile adresate Austriei venite din partea Ministrului de Externe al Turcie. Ankara este chemată să-și măsoare cuvintele și acțiunile în interior, dar și să-și facă temele”, a declarat un purtător de cuvânt al oficialului austriac.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`