Scenariu de coșmar pentru Ucraina dacă Trump revine la Casa Albă: „Ar putea retrage orice sprijin în 24 de ore”

Scenariu de coșmar pentru Ucraina dacă Trump revine la Casa Albă: „Ar putea retrage orice sprijin în 24 de ore”
Foto: Hepta.ro

Revenirea lui Donald Trump la Casa Albă în 2024 ar schimba radical evoluția războiului din Ucraina și ar da o lovitură dură securității europene.

Scenariu de coșmar privind Războiul din Ucraina

Specialistul în politică internațională Iulia Joja a avertizat într-un interviu pentru Adevărul, că în 24 de ore, Donald Trump ar putea opri orice ajutor american către Ucraina, militar sau financiar.

Aceasta explică faptul că Donald Trump va avea o putere de decizie foarte mare în domeniul politicii externe și militare a SUA:

“Trump ar putea să aibă foarte multă putere de decizie în ceea ce privește Ucraina și securitatea europeană, pentru că SUA sunt un sistem prezidențial și, în general, politica externă și de apărare ține de prerogativele Casei Albe. Sigur, Congresul are o putere semnificativă în a acorda ajutor militar. Decizia politica e la Casa Albă, decizia financiară e la Congres. Decizia finală va depinde de cât de amplă e majoritatea unuia dintre cele două partide în cele două camere ale Congresului.

Teoretic, dacă vine Trump la putere, el ar putea pe parcursul a 24 de ore să oprească ajutorul financiar, economic, umanitar și militar pentru Ucraina. Și, teoretic, are capacitatea să scoată SUA din NATO.

E un scenariu destul de îngrijorător. Este adevărat că în primul mandat Trump nu a reușit să impună anumite proiecte, dar acest lucru a fost cauzat de faptul că Congresul are un cuvânt mai important de spus în politica internă și republicanii nu au avut o majoritate puternică în congres. În ceea ce privește politica externă și apărarea, Casa Albă are foarte multă putere”.

Fox News a renunțat la comentariile fostului președinte Donald Trump în care a spus că s-ar fi gândit să permită Rusiei să dețină părți din Ucraina, ca parte a unui acord de pace între națiuni, scrie businessinsider.

Declarații controversate făcute de Donald Trump

Într-un interviu acordat  emisiunii de radio a gazdei Fox News, Sean Hannity, care nu este difuzată de Fox, Trump a dezvăluit cum va încerca să încheie un acord de pace între Rusia și Ucraina în urma invaziei Rusiei de anul trecut.

Trump a susținut că poate pune rapid capăt războiului în timp ce caută din nou să câștige alegerile din 2024.

În interviu, el s-a lăudat cu faptul că Rusia nu ar fi îndrăznit să lanseze un atac în timpul președinției sale și a adăugat: „Aș fi putut negocia. În cel mai rău caz, aș fi putut face o înțelegere pentru ca Rusia să poată prelua ceva teritorii, sunt anumite zone vorbitoare de limbă rusă, sincer, dar ai fi putut ajunge la o înțelegere.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`