După scandalul care a zguduit Europa legat de etichetarea greşită a cărnii de cal şi de vită, acum a venit rândul americanilor să descopere nereguli în privinţa etichetării peştelui pe care îl consumă. Astfel un studiu din SUA realizat între anii 2010 şi 2012 arată că aproape 33 la sută din peştele consumat este greşit etichetat , potrivit inquisitr.com. Majoritatea neregulilor privind etichetarea acestor produse s-au găsit în sudul statului California.
Reprezentanţii unei asociații au colectat peste 1000 de mostre din aceste produse de la 674 de comercinaţi din Statele Unite. Printre ei s-au aflat restaurante, băcănii şi vânzători de sushi. După analiza ADN-ului acestor produse, s-au constatat fraude în privinţa a 33 la sută dintre mostrele colectate.
Mai exact, în produseel testate nu se regăsea ceea ce scria pe etichetă, de exemplu ton şi peşte din specia Lutjanus. Acesta era înlocuit cu un alt tip de peşte, care conţinea mercur. Majoritatea neregulilor privind etichetarea acestor produse s-au găsit în sudul statului California. Dar şi în New York.
Peştele din specia Lutjanus nu s-a mai găsit o vreme pe piaţă. Există un tip de peşte care este foarte similar la gust , însă preţul este singurul care îl deosebeşte.
Totodată, potrivit autorităţilor medicale din SUA, şi în macrou s-a găsit destul de mult mercur.
Pentru a apăra ceteţenii de apariţia unor posbile boli după consumul de peşte, autorităţile din SUA au decis să scoată pe piaţă instrucţiuni care să îi ajute pe oameni să identifice diferitele tipuri de peşte.