Scandal în Japonia după ce un oficial a fost filmat cu mâinile în buzunare într-un interviu al premierului în SUA (VIDEO)

Scandal în Japonia după ce un oficial a fost filmat cu mâinile în buzunare într-un interviu al premierului în SUA (VIDEO)
Sursa Foto: Hepta/ Kay Nietfeld/

Manierele reflectă nivelul diplomației și civilizației unei țări iar anumite gafe pot trece neobservate în anumite țări în timp ce, în altele – precum Japonia – pot provoca adevărate tensiuni sociale și politice.

Un consilier de rang înalt al prim-ministrului Japoniei, Fumio Kishida, și-a cerut scuze pentru că a fost filmat cu mâinile în buzunare în timpul unui interviu al premierului din timpul unei călătorii oficiale în SUA. Incidentul a avut loc pe 13 ianuarie, în timpul vizitei lui Kishida în Europa și America de Nord, care a inclus primul său summit în calitate de prim-ministru cu Joe Biden.

Mama sa l-a certat și i-a transmis că îi este „rușine” cu el

Într-un clip care a circulat pe rețelele sociale, Seiji Kihara, adjunctul secretarului șef al cabinetului, a fost surprins cu mâinile în buzunare, în timp ce privește în sus și apoi își fixează privirea asupra lui Kishida, care se află la câțiva metri în fața sa.

După ce a realizat că este filmat, Kihara și-a aranjat pantalonii și a încrucișat mâinile în fața sa.

Specialistul guvernamental s-a scuzat pretextând că pur și simplu se concentra pe declarațiile premierului japonez, pe care urma să le transmită apoi presei.

Internauții însă l-au acuzat de lipsă de maniere în timp ce altul a sugerat că Kihara are „mai multă atitudine decât premierul”, menționează The Guardian care subliniază că ar fi fost posibil ca oficialul să fi reușit să scape cu această gafă dacă ziarul Asahi Shimbun nu ar fi postat un clip pe Twitter, stârnind critici din partea utilizatorilor de pe rețelele sociale.

Oficialul a mărturisit că a primit un apel telefonic furios din partea mamei sale care a citit comentariile de pe internet și l-a certat spunându-i că-i este „rușine” și i-a sugerat să își „coasă buzunarele”.

Kihara: apreciat de unii, criticat de alții

Kihara s-a mai scuzat că ar fi „genul de persoană care își pune mâinile în buzunare în timp ce merge” – deși stătea pe loc în timpul incidentului – și că pur și simplu se concentra asupra declarațiilor lui Kishida, pentru a putea informa presa după summitul cu Biden.

„Mă gândeam cum să transmit cel mai bine relațiile amiabile dintre Japonia și SUA exprimate la summit“, a spus el într-o apariție pe un canal de discuții politice de pe YouTube, spre amuzamentul invitaților.

Deputatul din Camera inferioară nu este primul politician care atrage critici pentru că a adoptat această poziție considerată nepoliticoasă în anumite situații sociale și profesionale, scrie The Guardian.

În martie 2019, Yuriko Koike, guvernatorul orașului Tokyo, a stârnit reacții negative pe rețelele de socializare după ce și-a băgat mâinile în buzunarele sacoului, când l-a felicitat pe câștigătorul cursei masculine la maratonul de la Tokyo.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`