Scandal în Italia! Un avion al unei companii naționale a fost peticit cu scotch / ITA Airways susține că respectă toate normele (VIDEO)

Sursa foto: Captură video - Facebook - Mauro Pili

Unul dintre avioanele companiei ITA Airways este reparat cu scotch. Nu de mult, un videoclip cu un avion de pasageri a fost filmat de către fostul președinte al regiunii Sardinia, Mauro Pili. În imaginile publicate de fostul președinte se observă cum o aeronavă a companiei respective este reparat cu bandă adezivă.

Videoclipul a devenit viral foarte repede în Italia, joi, 3 august.

„Ne tratează ca pe o colonie a lumii a treia” – a scris Pili – „Nu am întâlnit până acum un avion peticit cu bandă scotch”.

Fostul președinte al regiunii Sardinia a publicat clipul video pe Internet. Imaginile cu avionul peticit au devenit virale

„În această dimineață, la ora 7.20, plecând spre Roma din Cagliari, nimeni nu a observat nimic din cauza îmbarcării prin tunel”, a scris Pili, pe Facebook.

„Nu am întâlnit până acum un avion peticit cu bandă scotch”, a adăugat el. Fostul președinte a susține că abia la sosirea în Fiumicino pasagerii au sesizat faptul că au călătorit cu o aeronavă peticită cu o bandă adezivă, potrivit Wanted in Rome.

Părerile de pe Internet sunt împărțite. Unii utilizatori ai Facebook sunt îngroziți de cum au reparat temporar aeronava, iar alții spun că practica folosită este „super, super puternică” și sigură.

„Atât de sigur că se desprinde”, a răspuns Pili.

Cum a răspuns compania în urma viralizării videoclipului

ITA Airways a răspuns la controversa creată declarând că: „operează întotdeauna cu respectarea standardelor de siguranță dictate de autoritățile competente și cu respect total față de pasagerii și personalul de bord”, potrivit sursei menționate anterior.

Aceeași companie a adăugat că reparațiile respective sunt necesare pentru „a aborda temporar” daunele găsite pe un panou.

„Această acțiune a fost realizată cu respectarea manualelor aprobate de producător care în aceste cazuri prevede utilizarea unei „bande de mare viteză” metalice specifice pentru uz aeronautic”.

„În cazul specific al zborului AZ1588, care operează pe ruta Cagliari-Roma Fiumicino, aeronava a fost pe deplin funcțională și a decolat din Cagliari la ora 7.21, aterizând în Fiumicino la ora 8.14, cu nouă minute înainte de program, fără să prezinte probleme tehnice”, a încheiat ITA Airways.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”