Șase copii și o femeie însărcinată se află printre cei 12 oameni care au murit, după ce o barcă aglomerată cu solicitanți de azil s-a dezintegrat

Șase copii și o femeie însărcinată se află printre  cei 12 oameni care au murit, după ce o barcă aglomerată cu solicitanți de azil s-a dezintegrat
Sursa foto: Twitter - Migrant Rescue Watch @rgowans

Șase copii și o femeie însărcinată se numără printre cele cel puțin 12 persoane care au murit după ce o barcă care transporta zeci de solicitanți de azil în Marea Britanie a fost s-a dezintegrat într-una dintre cele mai grave tragedii ale migranților care încearcă să ajungă în Marea Britanie cu barca.

În ultima săptămână, peste 2.000 de persoane care solicită azil au ajuns în Marea Britanie

Într-un test major pentru guvernul lui Keir Starmer, care se confruntă cu solicitări din partea organizațiilor caritabile de a deschide rute sigure pentru cei care doresc să vină în Marea Britanie, autoritățile franceze au spus că 10 dintre cei care și-au pierdut viața erau femei și se crede că mulți sunt din Eritreea.

Ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, a declarat că peste 50 de persoane au fost salvate, inclusiv două care se află în stare critică la „epava îngrozitoare” de lângă Cap Gris-Nez, marți dimineață. Doar opt dintre cei 70 de pasageri purtau veste de salvare, potrivit oficialilor francezi.

După ultimele decese, premierul se confruntă cu apeluri de a deschide căi legale, astfel încât potențialii refugiați să nu fie forțați să facă călătorii atât de disperate înainte de a solicita azil în Marea Britanie. Darmanin a cerut negocierea unui nou tratat de migrație între Regatul Unit și UE pentru a ușura calea solicitanților de azil.

În ultima săptămână, peste 2.000 de persoane care solicită azil au sosit în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici. Peste 600 au sosit pe 28 august cu 10 ambarcațiuni, în timp ce 351 au sosit pe 2 septembrie cu șase nave.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`