Șapte noi arome de înghețată și Papa care va vorbi despre Inteligența Artificială: Italia condusă de Meloni se pregătește să găzduiască summit-ul G7

Șapte noi arome de înghețată și Papa care va vorbi despre Inteligența Artificială: Italia condusă de Meloni  se pregătește să găzduiască summit-ul G7

Au fost prezentate două opțiuni de cazare pentru summitul G7 de săptămâna aceasta din regiunea Puglia din sudul Italiei: una, o stațiune somptuoasă de vile îmbrăcate în bougainvillea și cu piscine private, unde Madonna și soții Beckham au fost în vacanță și unde cântărețul Justin Timberlake și actrița Jessica Biel s-au căsătorit. Cealaltă, o navă uriașă ancorată în largul coastei Brindisi, cu unități de aer condiționat sparte și condiții de cazare îngrozitoare.

Cele două lumi care participă la summit-ul din Puglia

Prima locație, Borgo Egnazia, găzduiește liderii celor mai mari economii avansate din lume, de la Joe Biden la Emmanuel Macron și Rishi Sunak la Justin Trudeau.

A doua locație a fost adusă pentru a-i găzdui pe cei 2.600 de polițiști care asigură siguranța. Sindicatele polițiștilor au spus că în cea de-a doua locație sunt condiții „inumane”, asemănătoare cu cele de pe corăbiile antice de sclavi, potrivit BBC.

Se spune că ar fi costat guvernul italian 6 milioane de euro, acum a fost confiscată și se află sub o investigație privind frauda.

Pentru premierul Giorgia Meloni, este un rol strălucitor pe care îl va juca săptămâna aceasta, deoarece găzduiește lideri mondiali și se va bucura nu numai de gloriosul soare italian, ci și de victoria ei la alegerile europene de weekendul trecut.

Partidul ei – Frații de extremă dreapta ai Italiei, au câștigat detașat. Astfel încât Meloni s-a lăudat că Italia va participa la acest summit cu „cel mai puternic guvern dintre toate”.

„Există două niveluri la summit-ul G7: marea narațiune și rezultatele concrete – și din ambele puncte de vedere, pare un summit foarte ghinionist”, spune Natalie Tocci, directorul Institutului Italian pentru Afaceri Internaționale.

Summit-ul G7 ar putea deveni o catastrofă mondială

„Dacă e ceva cu care ne alegem din acest summit, este frica de o catastrofă care se va desfășura în fața ochilor noștri”, cu urgența de a ajunge la acorduri înainte de posibilitatea unnor guverne conduse de Donald Trump în SUA și extrema dreaptă în Franța.

Și cum rămâne cu obiectivele summit-ului? Cel mai probabil se va îndeplini planul de a împrumuta Ucrainei 50 de miliarde de dolari din dobânda pentru activele rusești înghețate în Occident.

Unele dintre părți, cum ar fi SUA, au propus să confiște în totalitate activele rusești, despre care se crede că valorează aproximativ 300 de miliarde de dolari. Dar acest lucru a fost puternic contestat de alții, cum ar fi Christine Lagarde, președintele Băncii Centrale Europene, care a susținut că ar putea crea un precedent periculos și ar putea încălca dreptul internațional.

Noua propunere, cu activele folosite ca garanție pentru un împrumut, pare să fie susținută la acest summit.

Vor avea loc, de asemenea, sesiuni despre criza climatică, participanții fiind presați pentru a trece mai rapid la tranziția la energia regenerabilă; în Africa, întrucât Italia conduce proiecte de investiții acolo, parțial pentru a încuraja tinerii africani să rămână, mai degrabă decât să emigreze, adesea ilegal, în Europa; în Orientul Mijlociu, după ce Națiunile Unite au aprobat un plan susținut de SUA pentru încetarea focului între Israel și Hamas; și despre inteligența artificială, care va fi abordată de nimeni altul decât Papa Francisc.

Pontiful în vârstă de 87 de ani a cerut reglementarea globală a inteligenței artificiale, avertizând asupra pericolului acesteia pentru etică și drepturile omului.

Este prima dată când un Papă va participa la un G7 – un alt avantaj pentru Giorgia Meloni.

Parțial pentru a combate criticile conform cărora membrii permanenți ai G7 sunt un club exclusiv, au fost invitați o serie de alți lideri mondiali, din Brazilia până în Turcia și Arabia Saudită până în Algeria, cu scopul de a extinde consensul global.

Va fi primul summit internațional pentru Narendra Modi din India și Cyril Ramaphosa din Africa de Sud, de când ambii și-au pierdut majoritățile în alegerile recente.

Au fost create șapte arome noi pentru a marca ocazia

Italienii din această regiune de coastă superbă vor urmări cum elicopterele zboară și soldații se plimbă pe străzi.
Unii, precum producătorul de înghețată Vincenzo Iannacone, sunt mândri de așezarea temporară a Pugliei în centrul lumii diplomatice. El a creat șapte arome noi în salonul pe care l-a deținut de 57 de ani: unul pentru fiecare membru G7.

Ele poartă nume colorate ale orașelor regionale, de la Almond of Toritto la Cookie of Messapica, provocând discuții entuziaste despre summit în rândul clienților săi, spune el.

„Mi-ar plăcea ca delegațiile să vină și să le guste”, a spus el. „Acesta ar fi punctul culminant al vieții mele”, răsună el. „Nu cred că se va întâmpla – dar se spune să nu spui niciodată că nu se va întâmpla niciodată”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră