Şapte cutremure în Bulgaria, în mai puţin de 24 de ore: Mai multe şcoli, evacuate
La fel ca în România, activitatea seismică din Bulgaria dă semne de intensificare. În mai puţin de 24 de ore, în ţara vecină s-au înregistrat nu mai puţin de şapte cutremure. Cel mai puternic a avut o magnitudine de 3,8 pe scara Richter şi s-a produs marţi dimineaţă. Potrivit autorităţilor locale, acesta a fost resimţit puternic de locuitorii aflaţi în apropiere de epicentru.
Primul seism a fost înregistrat luni seară, la ora locală 20:21 şi a avut o magnitudine de 2,4 pe scara Richter. Potrivit Centrului Seismic Euro-Mediteranean, epicentrul cutremurului a fost localizat în apropiere de Topolovgrad, la 59 kilomeri Nord-Vest de Edirne şi 22 kilometri Vest de Elhovo, la o adâncime de 2 kilometri.
După 43 de minute, un alt seism, cu magnitudinea de 3,5 pe scara Richter, a fost înregistrat în aceeaşi zonă şi la aceeaşi adâncime.
Vezi lista cutremurelor produse în martie la noi în ţară.
După doar 15 minute, la ora locală 21:19, un alt cutremur a fost înregistrat tot în apropiere de Topolovgrad. Magnitudinea acestuia a fost de 2,9, iar epicentrul a fost localizat la 43 de kilometri Nord-Vest de Edirne şi 27 kilometri Nord de Svilengrad. Şi în acest caz, adâncimea a fost una mică, de doar 5 kilometri.
La ora 22:47, un alt seism de 2,4 pe scara Richter s-a produs la 57 kilometri Nord-Vest de Edirne şi 11 kilometri Nord-Vest de Topolovgrad.
Şirul seismelor nu s-a încheiat luni seară. Marţi dimineaţă, au urmat alte două cutremure, primul dintre ele având o magnitudine de 3,8 pe scara Richter. Acesta s-a produs la ora locală 10:28, în apropiere de Simeonovgrad şi Stara Zagora, la o adâncime de doi kilometri.
Primarul unui oraş învecinat cu Simeonovgrad, citat de Novinite.com susţine că acest cutremur a fost resimţit puternic de locuitori, motiv pentru care mai multe instituţii de învăţământ au fost evacuate.
Ultimul seism a fost înregistrat la circa 15 ore de la primul, în aceeaşi zonă. Astfel, la ora locală 11:18, s-a produs un nou seism cu o magnitudine de 2,7 pe scara Richter, la o adâncime de doar doi kilometri.