S-A TERMINAT! Justiţia din SUA intervine în postările lui Trump pe Twitter! Ce i se INTERZICE preşedintelui american

S-A TERMINAT! Justiţia din SUA intervine în postările lui Trump pe Twitter! Ce i se INTERZICE preşedintelui american

Preşedintele american Donald Trump a primit miercuri o lovitură judiciară în legătură cu instrumentul său de comunicare favorit: o judecătoare federală a decis că el nu-şi mai poate bloca criticii pe reţeaua de socializare Twitter, relatează agenţiile internaţionale preluate de Agerpres.

Decizia judecătoarei newyorkeze Naomi Reice Buchwald este una importantă, cu atât mai mult cu cât Trump prezintă deseori Twitter ca fiind singura sa armă în faţa unei pseudo-coaliţii de instituţii media care i-ar fi ostile.

Posibilitatea de a reacţiona la frecventele postări pe Twitter ale preşedintelui, prin comentarii, se înscrie în exerciţiul libertăţii de expresie protejat de Primul Amendament al Constituţiei, se arată în textul deciziei.

Cu alte cuvinte, Trump nu are dreptul, potrivit judecătoarei, să îşi împiedice criticii să se aboneze la contul său personal de Twitter, @realDonaldTrump, urmărit de 52 de milioane de alţi utilizatori.

Contactat de presă, Departamentul american de Justiţie, ai cărui avocaţi asigură deseori apărarea preşedintelui, a transmis că „dezaprobă într-un mod respectuos” decizia judecătoarei.

Dosarul în care a fost luată decizia a apărut în urma unei plângeri depuse de Knight Institute, o organizaţie de apărare a libertăţii de expresie aparţinând Universităţii Columbia, în numele a şapte persoane ‘blocate’ de Trump. Printre ele se numără un actor newyorkez, un profesor de sociologie de la Maryland, un poliţist texan şi o cântăreaţă din Seattle.
Blocarea le împiedică să vadă postările aproape zilnice de pe Twitter ale preşedintelui şi să răspundă la ele direct.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie