Un celebru ecologist norvegian a determinat care este cel mai toxic aliment din lume. Potrivit acestuia.Potrivit acestuia, Somonul crescut în condiţii artificiale ar putea fi extrem de dăunător pentru sănătate, uneori alimentul fiind îmbibat chiar și cu otrăvuri.
Astfel, mușchiul somonului se diferențiază de somonul sălbatic în ceea ce priveşte compoziţia sa nutritivă, potrivit unica.md.
„În Norvegia, situația privind cultivarea peştelui este catastrofală. La o fermă atât de mică creşte un număr atât de mare de peşte, 2 milioane de unităţi de somon. Peștele se îmbolnăveşte, e vorba de aproape o pandemie: necroza pancreatică și anemia infecțioasă a somonului a capturat toată Norvegia. Însă, acest lucru este tăinuit de consumatori”, spune Kurt Oddekalvom, ecologul norvegian.
Acesta susține că are probe care indică faptul că în anumite crescătorii, angajații toarnă în apă pesticide,
„Ei înșiși trebuie să poarte măști și costume de protecție, ca să nu fie afectaţi de substanțele chimice destinate curăţării rezervoarelor de apă de paraziți. Astfel, somonul se îmbibă cu aceste produse chimice, ceea ce ar putea ameninţa sănătatea consumatorului. Somonul norvegian este cel mai toxic aliment din lume, şi asta în condiţiile în care industria pescuitului ocupă al doilea loc după venituri în Norvegia’’, a mai precizat acesta.
Potrivit ecologului, Somonul crescut în mod artificial acumulează toate toxinele în țesutul adipos, ceea ce îl face cel mai toxic aliment.
„Acest lucru nu ar trebui să existe, carnea somunului are consistenţă elastică. După cum știți, somonul sălbatic are 5-7% grăsime, iar cel crescut artificial tocmai 15-34% grăsime. Şi toate toxinele se acumulează în țesutul adipos. În consecință, acest pește devine cel mai toxic din lume”, subliniază ecologistul.