Rușii încearcă iar să distrugă barajul de la Krivoi Rog

Rușii încearcă iar să distrugă barajul de la Krivoi Rog
Apele au măturat un pod din Krivoi Rog. Foto: Captură video

Guvernatorul regiunii ucrainene Dnipropetrovsk, Valentin Reznicenko, a precizat că în cel mai recent atac cu rachete lansat de ruşi la Krivoi Rog, în această dimineaţă, a vizat iar infrastructura critică a oraşului care este situat în aval de un mare baraj pe râul Inhuleț.

Este orașul natal al președintelui ucrainean Volodimir Zelenschi pe care armata rusă de ocupație încearcă să îl inunde bombardând barajul amintit.

Potrivit oficialului, tirurile cu rachete ale ocupanților ruși au țintit structurile hidraulice, provocând daune semnificative.

Case distruse și o zonă care riscă să fie inundată de distrugerea barajului

„Krivoi Rog este, din nou, sub focul inamicului. Rușii și-au trimis rachetele spre infrastructura critică. Sunt înregistrate distrugeri serioase la structurile hidraulice” – a scris Reznicenko pe Telegram.

În cursul săptămânii, Rusia a atacat de mai multe ori Krivoi Rog; au fost distruse de bombardamente structuri hidraulice, ceea ce a provocat creşterea nivelului râului Inhuleţ și peste 100 case au fost afectate de inundaţii.

Opt rachete rusești au lovit miercuri orașul ucrainean Krivoi Rog (regiunea Dnipropetrovsk, sudul-estul țării), acestea fiind îndreptate spre structuri hidraulice, spun oficiali ucraineni, care avertizează că, în urma daunelor provocate acestor structuri, nivelul apelor râului Inguleț a început să crească, ceea ce reprezintă o amenințare serioasă pentru oraș, relatează The Guardian.

Krivoi Rog este orașul natal al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski

Imagini postate de alți oficiali ucraineni arată că apele crescute ale râului Inguleț au măturat deja un pod din Krivoi Rog.

„Scopul este evident – o încercare de a crea o situație de urgență. Nu e important pentru ei dacă oamenii vor rămâne fără apă sau dacă orașul va fi sub ape”, a mai afirmat Timoşenko.

„Acesta este un act terorist împotriva oamnilor noștri, împotriva unui anume oraș”, a adăugat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`